alibabacbcotizacion1

Alibaba ha caigut aquest dilluns a la borsa més d'un 3% després de la notícia sorpresa que ha donat la companyia: Daniel Zhang no només deixa de ser conseller delegat de la companyia, sinó que també renuncia com a president i director executiu del seu negoci del núvol.

El mes de juny passat la companyia va anunciar que Zhang deixaria el càrrec de president i director executiu d'Alibaba Group a partir del 10 de setembre per centrar-se en la unitat d'intel·ligència al núvol. També va comunicar que el cofundador de la companyia, Eddie Wu, es convertiria en director executiu i director del grup, mentre que un altre cofundador, Joseph Tsai, seria president a partir del setembre.

Tot i això, alguna cosa ha canviat, i ara Alibaba ha revelat en una nota remesa a la borsa de Hong Kong aquest diumenge que Eddie Wu serà també ara president i director executiu del negoci del núvol de forma interina.

"La junta directiva de la nostra empresa expressa el seu agraïment més profund al senyor Zhang per les seves contribucions al Grup Alibaba durant els últims 16 anys", ha destacat Alibaba a l'esmentat comunicat.

Cal recordar que Zhang va ser director executiu del Grup Alibaba des del 2015 i president del grup des del 2019. També ha estat president i director executiu d'Alibaba Cloud Intelligence Group des del 2022.

"La companyia continuarà executant el seu pla prèviament anunciat per escindir Alibaba Cloud Intelligence Group sota un equip de gestió separat que serà designat", subjecte al pla de reestructuració anunciat el març (Alibaba es va dividir en sis grups empresarials, amb l'objectiu que cada unitat recaptés finançament extern i cotitzés en borsa) ia les aprovacions pertinents, ha afegit la companyia.

Tot i això, sembla que Zhang seguirà contribuint a Alibaba "canalitzant la seva experiència de manera diferent", segons recull una carta interna al personal de la qual es fa ressò Reuters. També s'hi deia que Alibaba invertirà 1.000 milions de dòlars en un fons de tecnologia que establiria Zhang.

Noticias relacionadas

contador