jack-ma-fondateur-de-alibaba-reconnait-son-impuissance-face-a-al-contrefacon-chine

El gegant Alibaba ha anunciat aquest dilluns que el seu president, Jack Ma, serà substituït per Daniel Zhang a partir del 10 de setembre del 2019.

Ma continuarà com a president executiu en Alibaba durant els propers 12 mesos per dur a terme una transició fluida de la presidència a Zhang, ha dit la companyia en un comunicat. Després d'això, té intenció de romandre a la junta directiva d’Alibaba fins a la reunió anual d'accionistes de 2020.

En una carta als clients i accionistes d'Alibaba, Ma va dir que la transició "demostra que Alibaba ha passat al següent nivell de govern corporatiu: de ser una companyia que depèn d'individus a una basada en sistemes d'excel·lència organitzacional i una cultura de desenvolupament de talents".

"Iniciar el procés de passar la torxa d’Alibaba a Daniel i el seu equip és la decisió correcta al moment correcte, perquè sé, pel treball realitzat amb ells, que estan a punt, i tinc plena confiança en la nostra pròxima generació de líders", va escriure Ma. El que aviat serà antic president d’Alibaba va afegir que planeja continuar amb el seu paper com a soci fundador en Alibaba Partnership, que és un grup format per 36 líders sènior a qui se'ls va confiar la missió, visió i valors de la companyia.

"També vull tornar a l'educació que m'emociona perquè això és el que estimo fer", ha precisat.

La decisió de nomenar Zhang com a successora de Ma no és una sorpresa, segons ha assenyalat Gil Luria, director d'investigació de la companyia de serveis financers D.A. Davidson & Co, en declaracions a l'espai 'Squawk Box' de CNBC.

"(Ma) va fer un pas enrere fa cinc anys", ha dit Luria, i ha explicat que aquest havia deixat l'escenari preparat perquè Zhang, el vicepresident executiu, Joe Tsai, la directora de finances, Maggie Wu, i altres n’assumissin el control. "Ha treballat en la successió durant anys. Sembla que està anant d'una manera força ordenada".

Luria també ha dit que no espera massa canvis en Alibaba com a resultat de la successió de lideratge.

Noticias relacionadas

contador