ep alibaba
WWW.ALIBABAGROUP.COM - Archivo

La companyia xinesa Alibaba, propietària de la botiga online AliExpress o la plataforma de pagaments Alipay, va comptabilitzar un benefici net atribuïble al primer semestre del seu exercici fiscal, finalitzat al setembre, de 93.792 milions de iuans (11.949 milions d'euros), la qual que equival a un 226,6% més, en comparació amb el mateix trimestre de 2018.

Aquest increment es va deure principalment a l'anotació d'un ingrés extraordinari que va representar el 37,5% dels guanys abans d'impostos d'Ant Financial, després que el passat 23 de setembre el gegant xinès adquirís el 33% del capital de la fintech.

La facturació del gegant xinès es va elevar el 40,8% durant el primer semestre fiscal

La facturació del gegant xinès es va elevar el 40,8% durant el primer semestre fiscal, fins als 233.941 milions de iuans (29.805 milions d'euros).

Per la seva banda, el benefici brut d'explotació (Ebitda) ajustat va ser de 110.840 milions de iuans (14.121 milions d'euros), xifra que suposa més que triplicar la xifra assolida durant el mateix període de l'exercici precedent.

La directora financera d'Alibaba, Maggie Wu, ha qualificat els comptes de "sòlids", alhora que ha assegurat que els seus ingressos sostenibles i el creixement continuat del benefici els permetrà continuar invertint a llarg termini. "La nostra economia digital continua prosperant. El nostre objectiu és servir més de 1.000 milions de consumidors actius anuals i ajudar als nostres clients a assolir més de 10 bilions de iuans (1,3 bilions d'euros) en volum brut anual de mercaderies per a finals del any fiscal 2024", ha assenyalat el president de la companyia, Daniel Zhang.

contador