alibaba va investir 28 milliards de dollars pour ses activites de cloud 20210412132609

El president i conseller delegat de l'conglomerat digital Alibaba, Daniel Zhang, ha anunciat l'acomiadament d'un supervisor sospitós d'haver abusat sexualment d'una treballadora durant un viatge de negocis, segons recullen els mitjans locals. L'afectada va publicar dissabte passat un document en el qual detallava els suposats abusos sexuals ocorreguts durant un viatge a la ciutat oriental de Jinan, a la qual va acudir amb el seu superior per reunir-se amb un client.

Segons la treballadora, el client la va besar la nit del 27 de juliol i, després de consumir alcohol, es va despertar a l'endemà nua a l'habitació d'un hotel sense recordar el que havia passat en la vigília. Les càmeres de seguretat de l'hotel devien captar el seu superior entrant a la seva habitació quatre vegades aquella nit, assegurava la dona.

Segons un comunicat intern publicat pel conseller delegat d'Alibaba citat pels mitjans locals, i recollit per EFE, el supervisor conegut pel sobrenom "Quyi" va confessar haver tingut "actes impropis de naturalesa íntima" amb una treballadora que es trobava en estat d'embriaguesa. Després de la confessió, el gerent va ser acomiadat, va dir Zhang, que també va assegurar que l'home "mai tornarà a ser contractat". Zhang va qualificar l'incident de "vergonyós" i d'"humiliació per a tots els treballadors d'Alibaba".

Segons la dona, la identitat del qual es desconeix, el 2 d'agost, després de tornar a la ciutat que acull la seu d'Alibaba, l'oriental Hangzhou, va informar del que havia passat al departament de recursos humans i als seus superiors i va demanar la destitució del seu cap i un temps de baixa. La treballadora va explicar al seu comunicat que, al principi, ho van acceptar, però després no van complir l'acordat.

Això ha portat a la dimissió de Li Yonghe i Xu Kun, respectivament president i treballador del grup de negocis minoristes d'Alibaba, per no respondre de manera adequada. Al seu comunicat, Daniel Zhang deixa en mans de les autoritats el decidir si Quyi, el supervisor acomiadat, "ha comès una violació" o un altre delicte.

La policia de Jinan, la ciutat on van tenir lloc els suposats abusos, va anunciar que ja està investigant el cas i recopilant-ne proves.

Noticias relacionadas

contador