face-au-coronavirus-lufthansa-envisage-de-demander-l-aide-de-berlin

L'aerolínia Lufthansa ha confirmat aquest dijous que està en converses amb el Govern alemany sobre un paquet de rescat de 9.000 milions d'euros amb el qual l'Estat podria adquirir una participació del 25% de la companyia.

A canvi del paquet d'estabilització, el Govern federal alemany ha proposat prendre una participació de la companyia de fins al 25,1% i passar a comptar amb representació al consell de vigilància.

Encara que les negociacions segueixen en curs, l'aerolínia capçalera del Grup Lufthansa ha informat de les converses que està mantenint amb el Fons Federal d'Estabilització Econòmica d'Alemanya sobre el pla per pal·liar els efectes del coronavirus. També s'està examinant la possibilitat de renunciar al pagament de futurs dividends.

"La junta executiva de Deutsche Lufthansa continua les negociacions amb l'objectiu d'assegurar la futura viabilitat de l'empresa en benefici dels seus clients i treballadors", ha remarcat la companyia.

Altres aerolínies del grup Lufthansa, les signatures suïsses Swiss i Edelweiss, ja compten amb el compromís del consell federal suís per a rebre garanties de l'Estat per al 85% dels préstecs per valor de 1.500 francs (1.419 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador