ep sebastian albella cnmv encursola apie 20180622140301
UIMP

Espanya no està tenint l'èxit que esperava a captar negoci de Regne Unit pel Brexit. El president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Sebastià Albella, així ho ha confirmat i ha tirat la culpa d'això a la imatge d'inestabilitat del país causada per Catalunya, al model fiscal espanyol i a la poca coordinació entre autoritats.

"Els resultats no van a ser espectaculars, van a ser relativament modestos", ha assenyalat durant la seva intervenció en un dinar organitzat per AMF. Les raons d'aquest fracàs, en la seva opinió, són diverses. Primer, la imatge d'inestabilitat que ha donat Espanya, especialment durant l'últim any, pel procés i la crisi institucional de Catalunya.

Tanmateix, la "falta d'un veritable impuls o una actuació coordinada per part de les autoritats i de les autoritats amb el sector privat a la manera que s'ha donat en països com França". "Ens hem quedat molt curts en aquest aspecte", ha apuntat Albella, que ha fet autocrítica del paper de les autoritats en aquesta iniciativa.

Pel que fa a la manca de coordinació entre autoritats, Albella ha assenyalat que "si n’hi hagués hagut, no l'hauria liderat la CNMV". "Aquesta possible iniciativa hauria d'haver estat promoguda i impulsada des d'altres instàncies. Podríem haver fet molt més. Hem fet els esforços que hem pogut", ha afegit.

El president de la CNMV també ha atribuït aquest poc èxit d'Espanya al seu model fiscal. "Hi ha hagut poques mesures per cridar l'atenció i atraure negoci. Hi ha països que han modificat la seva normativa fiscal", ha deixat caure el màxim responsable del supervisor dels mercats.

En aquest sentit, els "grans guanyadors" del Brexit seran, segons Albella, Frankfurt i París. També Holanda, que ha donat "la sorpresa", però que té elements per competir, com la seva proximitat a Londres i que "no té problemes amb l'estabilitat", com Espanya, ha apuntat Albella. A més, Luxemburg i Irlanda també en trauran profit, en el primer cas per la seva "antonomàsia en la gestió d'actius" i en el segon per la parla anglosaxona i la seva "facilitació de negocis molt marcada". "Ens quedarem per darrere d'aquests, però estarem per davant d'altres", ha afegit.

Noticias relacionadas

contador