ep sede de airtificial
AIRTIFICIAL

Airtificial ha signat un acord de 9 milions d'euros al Perú per al disseny de defenses riberenques, fet que suposa la major adjudicació de la història d'Airtificial Civil Works en projectes de disseny d'infraestructures.

  • 0,12€
  • 0,48%

En concret, la companyia ha aconseguit una adjudicació pública amb el govern del Perú, valorada en una mica més de 17,8 milions d'euros a través del Consorci Solucions Integrals Rímac, participat en un 50% per Airtificial Intelligence Structures.

Aquesta obra s'emmarca en el gran projecte governamental per al disseny viable sostenible i resilient del riu Rímac, el qual té una inversió total d'uns 406 milions d'euros.

El projecte, adjudicat pel govern del Perú a través de l'Autoritat Nacional d'Infraestructura (ANIN), consisteix en el disseny de les millores i les ampliacions dels serveis de protecció del riu Rímac i té una durada de 15 mesos. Els treballs comprenen el disseny de 42,5 km de dics enrocats i gabions i 21 km de murs de concret de les conques del riu a les províncies de Callao, Lima i Huarochirí, una àrea d'intervenció de més de 3.100 km2.

L'àmbit del projecte abasta una longitud de riu de 95 km als seus dos marges i, a més, mitigarà els efectes de l'eventual activació de 23 canals, o passos d'aigua torrencial estacionals a les regions de Chaclacayo, Chosica San Mateo, Santa Eulalia i al districte de Lurigancho. La major part dels trams de riu discorren per l'àrea urbana i periurbana de Lima, incloent-hi els trams que voregen el centre històric de la ciutat, i aquesta part del disseny és un gran repte arquitectònic i paisatgístic.

L'objectiu d'aquesta obra d'enginyeria és assegurar la capacitat hidràulica suficient del riu i els seus torrents, o afluents torrencials temporals, i limitar el possible impacte de les inundacions provocades pel Fenomen del Nen.

"Estem molt orgullosos que el govern del Perú torni a confiar en nosaltres per a un projecte d'aquesta magnitud, sobretot per la nostra experiència i capacitats provades en aquesta classe d'obres. Amb aquesta adjudicació, la més gran de la història de la divisió d'Airtificial Civil Works, avancem en l'estratègia d'execució d'adjudicacions vinculades al core de la unitat, els projectes d'enginyeria vinculats a la sostenibilitat mediambiental i social, amb una atenció especial a la gestió eficient dels recursos hídrics. Aquesta adjudicació posa en relleu les nostres capacitats i reconeix la nostra experiència en altres de similars", ha assenyalat Guillermo Fernández de Peñaranda, CEO d'Airtificial.

Noticias relacionadas

contador