ep trabajadores de airtificial
AIRTIFICIAL

Airtificial cau aquest dijous més d'un 10%. La companyia va anunciar durant la sessió passada que havia llançat una ampliació de capital per valor de 20 milions d'euros amb l'objectiu de reforçar el creixement en diverses àrees estratègiques: a les unitats de negoci de robòtica intel·ligent i de defensa aeroespacial, en la seva expansió internacional i a l'àrea d'R+D per a la diversificació del negoci a nous sectors.

  • 0,10€
  • -8,16%

El Consell d'Administració havia acordat aquesta ampliació de la base accionarial en un total de 222.263.022 accions a 0,09 euros de valor nominal, que s'han de desemborsar íntegrament en el moment de la subscripció. La cotització va tancar aquest dimecres als 0,11 euros per acció, i per això el valor de subscripció d'aquesta ampliació de capital suposa un descompte del 22,2%.

"Els accionistes principals donen suport a l'estratègia de la companyia i donen una nova mostra de la seva confiança en assegurar en aquesta ampliació de capital la subscripció, com a mínim, d'un percentatge d'accions noves equivalents a la seva participació actual. Tots els accionistes de la companyia compten amb un dret de subscripció preferent d'una acció nova per cada sis actuals, dret que, si ho consideren oportú, pot ser venut al mercat, i que podrà exercir-se per part dels qui hagin adquirit accions fins al dia que es faci públic l'anunci de l'oferta de subscripció", ha explicat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Aquesta injecció de capital s'adreça a reforçar l'estratègia d'Airtificial d'impulsar la seva activitat tant en la diversificació de la cartera de productes com en l'expansió internacional. A més, avançarà en importants desenvolupaments d'R+D, en línia amb la seva estratègia de diversificar la seva cartera de productes mitjançant la generació de sinergies intragrup i l'aplicabilitat dels seus coneixements d'enginyeria i materials per entrar a nous sectors, com el farmacològic amb l'aplicació de lineals automatitzats dotats d'intel·ligència artificial per a la fabricació de fàrmacs.

Pel que fa a l'expansió internacional, un altre pilar de l'estratègia de creixement del grup, Airtificial es reforça a Amèrica i a l'Àsia fonamentalment amb robòtica intel·ligent i enginyeria aplicada.

Durant els darrers resultats presentats, els del tancament del primer semestre de l'any, la companyia va tenir una facturació de 46,7 milions d'euros, un EBITDA de 4,3 milions i una cartera de comandes històrica de 216 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador