ep archivo   sede de airtificial
AIRTIFICIAL - Archivo

Airtificial es dispara a la borsa aquest dimecres (+24%) després d'oferir ahir, després del tancament, detalls financers i operatius amb motiu de la celebració de la Junta General d'Accionistes que té lloc avui. La companyia ha donat entrada a la nova estratègia de transversalitat. A través seu, juntament amb la intensificació de la diversificació de clients, productes i mercats, afronta una sèrie de reptes com l'expansió del grup a Àsia o les inversions en eficiència energètica.

  • 0,10€
  • 8,00%

"El futur d'Airtificial té el desafiament de continuar creixent a través de la consecució de diversos reptes operatius que permetin continuar desenvolupant l'actual inèrcia positiva de la companyia en tots els àmbits", explica en un document remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Pel que fa a l'expansió del grup a Àsia per a totes les unitats de negoci, Airtificial destaca que amb l'Índia com a nou hub del grup, la internacionalització de la companyia contempla l'acostament de l'oferta de solucions d'enginyeria integral a nous mercats i clients.

"Àsia està experimentant una revolució en sectors com l'automoció i la mobilitat elèctrica a què hem d'accedir per aportar un important valor afegit", destaca.

A més, posa el focus en la contribució directa als objectius de desenvolupament sostenible a través de la seva activitat. "Treballem amb empreses, institucions i col·lectius per impulsar el desenvolupament sostenible accelerant l'eficiència energètica a la mobilitat, la gestió dels recursos hídrics, la preservació del medi ambient o la innovació en el teixit industrial i social", subratlla l'empresa.

Pel que fa a l'augment de la presència en projectes d'alta tecnologia per a l'aviació i la mobilitat elèctrica, Airtificial indica que, "a més d'haver escalat la producció en plantes com Burgo de Osma, hem integrat noves tecnologies, com el Sheet Moulding Compound i Resin Transfer Moulding, que milloren la fabricació de composites per al sector de la mobilitat o altres sectors amb volums alts de producció”.

També aposta pel reforç continu de la innovació per continuar elevant la seva oferta de valor afegit. "A més de ser font de competitivitat, la innovació és part intrínseca de l'ADN d'Airtificial i permet perfeccionar i optimitzar les nostres solucions d'enginyeria que repercuteixen de manera positiva en els projectes en què participem", matisa.

Quant a les inversions en eficiència energètica per a un consum energètic responsable, diu que les plantes de Sevilla i Jerez han elaborat un pla d'optimització energètica que, entre altres mesures, contempla la instal·lació de plaques solars afavorint l'autonomia energètica, reduint l'exposició davant fluctuacions externes al preu de l'energia i rebaixant l'empremta de carboni.

"Esperem poder rebaixar el 79% de les emissions contaminants d'aquestes plantes electrointensives", afegeix l'entitat.

Les vendes d'Airtificial van registrar un creixement del 15,7% el 2022 i van assolir els 92 milions d'euros. L'Ebitda del grup, així com el de cadascuna de les tres divisions, va tornar a xifres positives pujant un 176%, fins als 3,5 milions d'euros.

L'estratègia del grup ha suposat un creixement del 8,8% a la cartera de projectes contractats pendents d'executar, fins als 173 milions d'euros. Pel que fa al volum de contractacions en execució, Airtificial ha incrementat el volum en execució en més d'un 46%, fins als 95 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador