ep aviones airbus de la familia a320neo para grupo saudia
AIRBUS

Airbus s'estavella a la borsa aquest dimarts (-9,8%; 134,24 euros) després de rebaixar la seva previsió anual de lliuraments fins a 770 avions, i l'Ebit anual fins als 5.500 milions d'euros des dels 6.500-7.000 milions d'euros. A més, el fabricant d'aeronaus civils i militars ha posposat el seu objectiu de fabricar 75 unitats de l'A320 fins al 2027 des del 2026.

  • 131,60€
  • -0,33%

A més, Airbus ha anticipat un càrrec excepcional de 900 milions d'euros al primer semestre a la seva divisió Space Systems, "relacionats principalment amb supòsits actualitzats sobre cronogrames, càrrega de treball, proveïment, riscos i costos durant la vida útil de certs programes de telecomunicacions, navegació i observació".

L'empresa també ha destacat que "s'enfronta a persistents problemes específics a la cadena de subministrament, principalment en motors, aeroestructures i equips de cabina".

Airbus també ha retallat la previsió de Flux de Caixa Lliure (FCF) anual fins als 3.500 milions d'euros des dels anteriors 4.000 milions.

ELS ANALISTES RETALLEN LES SEVES VALORACIONS

Després d'aquesta retallada de previsions, els analistes han rebaixat de manera important les valoracions. Des de Bankinter, han retallat el seu consell fins a vendre des de mantenir i han situat el seu preu objectiu de 163,50 euros 'en revisió'.

Per la seva banda, els analistes d'RBC han rebaixat el preu objectiu fins als 180 euros des dels 190 euros per acció, tot i que han reiterat el consell de sobreponderar perquè "els factors en contra en els negocis d'aviació comercial i espai ja han estat descomptats" amb les caigudes d'aquesta jornada.

Des de Banc Sabadell, han reiterat el seu consell de sobreponderar, però han situat la seva valoració 'en revisió' de cara a una retallada, ja que la rebaixa de guies "és negativa, en un entorn de dubtes que finalment ha cristal·litzat" amb aquesta advertència de beneficis.

A més, Deutsche Bank ha retallat el seu consell a mantenir des de comprar i el preu objectiu fins als 155 euros des dels 186, en considerar "impactant" l'anunci d'Airbus, que l'ha portat a reduir "dràsticament" la seva estimació d'Ebit i FCC entre un 13% i un 20% per al període 2024-2026.

Finalment, els analistes de Berenberg han reiterat el consell de vendre, amb un preu objectiu de 119 euros, i han destacat que la rebaixa de previsions "redueix la perspectiva de l'opció de recompra d'accions i probablement d'un dividend més gran".

Noticias relacionadas

contador