ep a350 xwb de japan airlines
AIRBUS - Archivo

Airbus ha anunciat, en un comunicat remès aquest dimarts, que ha enviat especialistes per ajudar les autoritats japoneses a investigar el que va passar amb l'A350-900 operat per Japan Airlines que va patir un accident a la jornada passada.

Els 367 passatgers de l'avió i els 12 membres de la tripulació en van ser evacuats sense que hi hagués víctimes mortals. Això després que l'A350 col·lisionés amb una aeronau DHC-8 de la Guàrdia Costera en aterrar a Haneda, després de la qual les autoritats japoneses van confirmar que cinc de les sis persones a bord del DHC-8 no van sobreviure. Les circumstàncies exactes de l'esdeveniment encara són desconegudes, ha indicat Airbus al comunicat.

L'aeronau involucrada en l'accident, registrada sota el número JA13XJ, va ser la MSN 538, lliurada a Japan Airlines des de la línia de producció el 10 de novembre del 2021. Estava propulsada per motors Rolls-Royce Trent XWB, ha precisat Airbus.

La companyia ha afegit que proporcionarà més actualitzacions tan bon punt estigui disponible la informació consolidada i estigui autoritzada per divulgar-la. Així mateix, ha expressat els seus condols per a les famílies, amics i éssers estimats afectats per l'accident.

Noticias relacionadas

contador