ep air india
AIR INDIA

La companyia Air India està a punt de finalitzar una comanda històrica de 500 avions a Boeing i Airbus. El resultat final de l'operació encara no se sap, però podria tenir un valor de diversos milers de milions de dòlars. Aquest nou encàrrec superaria la comanda rècord fins ara de 460 avions feta per American Airlines fa més d'11 anys.

  • 126,86€
  • 0,24%
  • 151,59$
  • 0,71%

Aquesta comanda ambiciós d'Air India és fruit de l'important renaixement que ha experimentat l'aerolínia sota el conglomerat Tata Group. Cal recordar que l'octubre del 2021, Tata Group va comprar Air India al Govern de Narendra Modi per gairebé gairebé 2.400 milions de dòlars amb l'objectiu de tornar a l'aerolínia tot el seu esplendor.

Aquesta comanda de rècord estaria formada per fins a 400 avions de fuselatge estret i 100 o més de fuselatge ample, incloent-hi Airbus A350 i Boeing 787 i 777, segons ha informat fonts del sector a l'agència Reuters, sota condició d'anonimat mentre es perfilen els tocs finals del contracte, que es pot tancar als propers dies.

A preus de catàleg, comandes d'aquesta magnitud, incloent-hi les opcions, podrien superar els 100.000 milions de dòlars, un dels més grans mai realitzats per una sola aerolínia en termes de volum, han indicat des d'Actualidad Aeroespacial.

Per veure una comanda d'aquestes característiques, cal remuntar-se fins al 2011, quan American Airlines va comprar 460 nous avions Boeing i Airbus: 200 avions B737 i 260 avions A320. La companyia va anunciar llavors aquest acord amb els dos fabricants com "la comanda d'avions més gran de la història". La seva empresa matriu, AMR Corporation, ha indicat que els nous avions d'un sol passadís "transformarien" la flota d'American.

Si es confirma la notícia, per als experts de Sabadell es tracta d'una comanda important per a Air India fins i tot si es dividís al 50% amb Boeing. En concret, subratllen que 250 avions representen el 30% de les comandes netes que té registrades el 2022 i un 3,4% del backlog total.

En aquest sentit, destaquen que la comanda contindria "100 avions de fuselatge ample que són els models més afectats per la pandèmia (les comandes de l'A350 són <1% del total el 2022 per AIR), per la qual cosa en confirmar-se, donaria més visibilitat als plans d'Airbus de continuar expandint la producció en aquest model, que actualment és a prop del break-even (no aporta a l'EBIT de la companyia)”. Als resultats del tercer trimestre de 2022, el fabricant d'avions ha indicat que "mantenia la previsió d'incrementar la producció de l'A350 a 6 unitats/mes a principis de 2023 (vs 5 ara) i estava explorant amb la cadena de subministrament fer increments addicionals per respondre a una demanda més gran".

Noticias relacionadas

contador