• Els sindicats, en canvi, reclamen una pujada del 3,8% immediata en conseqüència amb la inflació acumulada entre 2012 i 2017

L'aerolínia Air France s'estima que el 15% dels seus vols seran cancel·lats aquest dilluns durant la tercera jornada de vaga convocada al maig pels sindicats de pilots, tripulants de cabina (TCP) i personal de terra.

  • 9,10€
  • 0,15%

En un comunicat, l'aerolínia ha estimat que el 90% dels seus vols de llarga distància operaran sense problemes. Pel que fa als vols de mitja distància amb origen de i destinació a París-Charles de Gaulle, el percentatge baixa fins al 80%, mentre que preveu operar el 87% dels vols de curta distància des de i cap a París-Orly i la resta d'aeroports regionals francesos.

S'espera que al voltant del 14,2% dels pilots de la companyia secundin la vaga, la primer aturada de la qual va tenir lloc al febrer. A ells se sumaran el 18,1% dels TCP i el 10% del personal de terra, segons els càlculs que maneja la companyia aèria gala.

NEGOCIACIONS ESTANCADES

La companyia va oferir als seus treballadors un increment salarial del 2% per a 2018, així com un 1,65% per al trienni 2019-2021 (un acumulat del 5%) subordinat a un "pacte de creixement". Els sindicats, en canvi, reclamen una pujada del 3,8% immediata en conseqüència amb la inflació acumulada entre 2012 i 2017. D'altra banda, també demanen una altra pujada de l'1,3% a l'octubre per igualar la inflació estimada per 2018.

Els representants dels treballadors van rebutjar la proposta de la companyia perquè entenen que "l'únic augment salarial proposat" és el del 2% per a 2018. En base a això, van convocar el 26 d'abril passat quatre jornades de vaga al maig: els dies 3, 4, 7 i 8.

Divendres passat, l'aerolínia va donar a conèixer que el 55,44% dels seus treballadors havien rebutjat la seva proposta, després de diversos dies durant els quals havia estat operativa una consulta en línia. Davant això, el president d'Air France i conseller delegat d'Air France-KLM, Jean-Marc Janaillac, va dimitir, tal com havia promès en cas que la seva proposta no obtingués el suport dels treballadors.

La vaga ha tingut un impacte acumulat de més de 300 milions d'euros. Les aturades van provocar que durant el primer trimestre les pèrdues de la companyia avancessin fins als 269 milions d'euros, un 88% més que durant el mateix període de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador