ep archivo   aeropuerto de barajas turismo turistas viajeros viajes avion aena salidas llegadas
EUROPA PRESS - Archivo

Aena ja està fent els últims passos per completar el procés per assignar les llicències que permeten oferir a les companyies aèries els serveis d'assistència a terra (handling), a la categoria de rampa. La companyia ho ha comunicat aquest dimecres als comitès d'usuaris (aerolínies), segons ha informat mitjançant una nota.

  • 197,50€
  • 0,41%

Aena va publicar aquest concurs el 6 de juliol del 2022, en compliment de la normativa d'aplicació (Directiva 96/67/CE i RD 1161/99). Amb aquest procés de selecció d'operadors, es renovaran 41 llicències per a 43 aeroports durant un període de set anys.

La companyia ha recalcat que el procés ha estat marcat en totes les etapes per l'objectivitat i la transparència, i ha afegit que aquest ha despertat l'interès dels principals prestadors de servei tant nacionals com internacionals en termes de capacitació tècnica, excel·lència i de qualitat.

Tal com estableix la normativa que regula els serveis d'assistència a terra, s'han aplicat criteris de selecció 100% objectius, transparents i no discriminatoris, reitera Aena al comunicat. Així, el resultat de l'assignació garantirà l'operativitat, la seguretat, la sostenibilitat i la competitivitat dels serveis de 'handling', assenyala.

Aena, després de dos processos de consultes amb companyies aèries, operadors handling, fabricants d'equipament i representants sindicals, va aprovar el plec de condicions i especificacions tècniques a què s'havien d'atenir els interessats. El procés d'elaboració previ de prescripcions tècniques i condicions del servei va ser resultat d'un enfocament col·laboratiu, remarca la companyia.

Les propostes presentades pels operadors handling defineixen els termes de qualitat i sostenibilitat amb què prestaran els seus serveis als seus clients: les companyies aèries. També estableixen els preus màxims que els cobraran per aquests serveis.

A partir de l'assignació d'aquestes llicències, les companyies aèries han d'establir la relació comercial amb els operadors en possessió de les noves llicències. Les aerolínies també podran sol·licitar prestar-se el servei a si mateixes (autohandling) en els termes i sota les condicions establertes.

Aquest concurs de serveis d'assistència a terra a tercers, en la categoria de 'handling' de rampa, aglutina, entre altres tasques, l'assistència d'equipatges, l'assistència a les operacions en pista i l'assistència de la càrrega i el correu electrònic pel que fa a la manipulació física entre la terminal de l'aeroport i l'avió. Queden fora d'aquest procés els serveis d'assistència de combustible, que es pugen a un altre procés.

L'assignació serà aprovada al Consell d'Administració d'Aena del proper 26 de setembre.

Noticias relacionadas

contador