ep archivo   fachada y letras del edificio de aena piovera azul sede central de aena en madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Aena ha mostrat interès per comprar l'aeroport d'Edimburg. La forquilla de valoració se situaria entre 3.000 i 3.500 milions d'euros. El procés arrencarà durant les properes setmanes, amb les ofertes no vinculants previstes per a finals de gener.

  • 197,50€
  • 0,41%

La companyia estudia créixer al Regne Unit mitjançant l'adquisició d'aquest aeroport, el més gran d'Escòcia per nombre de passatgers i el sisè del Regne Unit.

Es tracta d'un actiu que ha sortit a la venda en un procés competitiu en una operació a mans de HSBC i JP Morgan. El propietari de gairebé el 81% de la infraestructura és el fons nord-americà Global Infrastructure Partners (GIP).

"El procés està en una fase inicial de manera que, de moment, no veiem impacte en la cotització per aquesta notícia", assenyalen els analistes de Banc Sabadell.

Com recorden, al seu pla estratègic 2022-2026, Aena espera que el negoci internacional representi un 10% de l'Ebitda el 2026. No es tanquen a continuar optant a oportunitats de M&A ("oportunistes") i aspiren a incorporar-hi 5 % addicional a l'Ebitda el 2026.

Noticias relacionadas

contador