ep archivo   aena
AENA - Archivo

Aena ha aconseguit passar d'un resultat negatiu de 241,2 milions d'euros al primer trimestre del 2021 als -96,4 milions d'euros al mateix període d'aquest any. Tot i això, no ha complert amb les expectatives del mercat i els experts. I és que en aquest inici de l'exercici ha tingut un llast que el perseguirà al llarg del 2022: els sobrecostos per la inflació, sobretot per l'electricitat. Els seus títols són els que cauen més a l'IBEX, deixant-se més d'un 2%.

  • 190,30€
  • -0,21%

"Les vendes baten estimacions, pràcticament duplicant les de l'any passat, recolzades en la forta recuperació del trànsit de passatgers. Si bé, deceben a nivell EBITDA, sobretot a l'activitat purament aeroportuària, per fort increment de costos. Només l'electricitat suposa un sobrecost de 47 milions d'euros al trimestre", destaquen a Bankinter.

És per això que creuen que aquests resultats tindran el seu trasllat a la cotització. Aquesta és la causa per la qual reiteren la seva recomanació de neutral, ja que creuen que té "escàs potencial" respecte al preu objectiu de 154 euros per acció. A això se suma que no podrà incrementar les tarifes per regulació en un entorn d'inflació de costos elevada.

Tot i això, Aena ha aconseguit superar amb comoditat les previsions d'ingressos atesa la millora significativa dels nivells de trànsit en totes les geografies. "Per divisions, veiem els ingressos aeronàutics alineats totalment amb les nostres perspectives i les de consens, encara que a l'àrea comercial baixen a prop d'un 8% afectat per la nova llei que va modificar els contractes d'arrendament situant-se per sota les nostres previsions, molt per sobre del consens", sostenen des de Renta 4. Aquesta és la causa que hagin pogut reduir les pèrdues malgrat el fort increment de costos.

"Flux de caixa operatiu millora significativament per la millora en l'activitat i un millor comportament del circulant. Tot i les inversions més grans (+42% enfront del primer trimestre del 2021), la millor operativa permet reduir lleugerament el deute net", afegeixen.

Aquests analistes veuen que el focus es dirigeix ​​ara a les previsions, ja que la inflació es pot recollir negativament a les reserves de cara a la temporada d'estiu.

Per això, reiteren la seva visió "conservadora" en el valor, reiterant infraponderar amb un preu objectiu de 120,24 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador