ep vivienda de aedas homes
AEDAS HOMES

La promotora immobiliària Aedas Homes puja amb força a la borsa aquest dimecres davant la possible OPA d'exclusió que estudia llançar el fons d'inversió Castlelake, controlat per l'inversor nord-americà Rory O'Neill, que actualment controla més del 71% del capital.

  • 24,60€
  • 0,20%

Segons ha publicat El Economista, Castlelake considera esgotada la seva permanència en Aedas i aprofitaria el descompte amb què cotitza Aedas sobre el Valor Net dels seus Actius (NAV) per excloure-la de borsa i vendre-la posteriorment a altres fons d'inversió interessats a un preu més gran.

"No ens sorprendria un moviment d'aquest tipus atès que la valoració d'Aedas, com la de la resta de promotores sota cobertura, és excessivament baixa", expliquen els experts de Banc Sabadell, que aconsellen comprar, amb un preu objectiu de 21,73 euros per acció.

"Respecte a la valoració", afegeixen, "després de caure un 26% l'últim any, l'acció està molt barata, en cotitzar amb un descompte del 53% sobre l'últim NAV; i amb una rendibilitat per dividend estimada superior al 14%”.

"Al nostre preu objectiu (que suggereix un potencial del +38%) l'acció cotitzaria amb un descompte sobre el NAV del 35%", conclouen.

Per part seva, els experts de Renta 4, que aconsellen mantenir, amb un preu objectiu de 19 euros, espera que la notícia "tingui un impacte positiu en cotització, perquè posa de manifest l'elevat descompte amb què cotitza la companyia (aproximadament el 50% enfront del NAV)”.

"No obstant", afegeixen, "hem de tenir en compte que la sortida de Castlelake atén el model de negoci propi d'aquest tipus de fons".

Noticias relacionadas

contador