dl adm archer daniels midland agricultural trading usa america nutritionals logo generic
Sharecast graphic / Josh White

Les accions d'Archer-Daniels-Midland (ADM) es desplomen aquest dilluns un 18% a Wall Street després que la companyia decidís donar una "llicència administrativa" al seu CEO, Vikram Luthar, amb motiu d'una investigació oberta sobre "certes pràctiques" i procediments comptables pel que fa al segment d'informes de nutrició".

En concret, l'empresa ha detallat que la llicència de Luthar "està pendent d'una investigació en curs realitzada per advocats externs d'ADM i el Comitè d'Auditoria de la Junta pel que fa a certes pràctiques i procediments comptables pel que fa al segment d'informes de nutrició d'ADM, fins i tot pel que fa a certes transaccions entre segments".

"La investigació d'ADM es va iniciar en resposta a la recepció d'una sol·licitud de document voluntari per part de la Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC). ADM coopera amb la SEC", ha afegit.

Terry Crews, director principal de la companyia, ha assegurat que "la junta pren aquests assumptes molt seriosament" per la qual cosa "en espera del resultat de la investigació, la junta va determinar que era aconsellable posar Luthar en llicència administrativa".

"La junta continuarà treballant en estreta coordinació amb els assessors d'ADM per identificar el millor camí que cal seguir i garantir que els processos d'ADM s'alinein amb les millors pràctiques de governança financera", ha afegit.

Pel que fa al reemplaçament de Luthar, la companyia ja ha oficialitzat el nomenament d'Ismael Roig com a director financer interí, de qui destaca que “és un executiu capacitat i profundament familiaritzat amb el negoci d'ADM, havent exercit una varietat de funcions de lideratge operatiu i financer global des que es va unir a la companyia el 2004".

A causa d'aquests moviments, la companyia ha decidit retardar la publicació dels seus resultats per al conjunt de l'any 2023, i oferirà una data concreta "tan aviat com sigui possible".

Amb vista a aquests comptes, ADM ha reduït la previsió de benefici ajustat fins als 6,90 dòlars per acció, des dels "més de 7 dòlars per acció" anticipats en l'estimació anterior.

contador