1579510532 foto telefonos2

El Govern ha canviat d'un cop l'estratègia dels operadors de telecomunicacions dels últims mesos. Totes les companyies assumien que el mercat virava cap al ‘low cost’, cap al segment de preus més barat. I, algunes, com MásMóvil, centraven aquí la seva estratègia. No obstant això, la prohibició de la portabilitat canvia les regles.

  • 22,50€
  • 0,00%
  • 3,93€
  • -0,71%

Aquest dimarts, al seu Reial decret de mesures econòmiques per intentar pal·liar els efectes del coronavirus, el Govern de Sánchez va determinar que queden suspeses “totes les operacions de portabilitat de numeració fixa i mòbil que no estiguin en curs, excepte en casos excepcionals de força major”. D'aquesta manera, ningú no es quedarà sense telèfon i tampoc es faran instal·lacions en domicilis.

QUI GUANYAVA CLIENTS

Les últimes dades de 2019, assenyalaven a MásMóvil com la gran guanyadora d'aquesta baralla. Durant el conjunt de l'any va seduir prop de 682.000 usuaris. També va triomfar l'operador romanès Digi, amb un saldo de portabililats positiu de 235.000 usuaris.

En canvi, les tres grans hi perdien: Orange (-385.000), Telefónica (-292.000) i Vodafone (-164.000), en el conjunt del passat any.

Ara les circumstàncies obliguen. Ningú no podrà robar clients durant els pròxims mesos. Això fa profit a les grans, en teoria, que a més han intensificat aquests últims dies la seva política de donar més capacitat als seus usuaris, bé per a fer front a la feina en la quarantena, o per a l'oci.

I firmes d'anàlisi ja assenyalen el que pot passar. Aquest dimecres, Barclays va retallar el seu preu objectiu de Telefónica fins als 7,20 euros des dels 8,30 euros anteriors. Això sí, li atorga un potencial de pujada del 70%.

Noticias relacionadas

contador