Els experts de Bankinter consideren una "bona notícia" l'OPA d'Otis sobre Zardoya Otis a 7 euros per acció. En la seva opinió, el risc ara seria quedar-se en una acció molt il·líquida, en què Otis ja compta amb el control i que posteriorment podria ser exclosa de cotització.
- 7,06€
- 0,00%
"Per tant, en cas que el preu de mercat superi el preu de l'oferta, vendríem parcialment. En cas contrari, esperaríem a la seva presentació i acudiríem a l'oferta", aconsellen. Zardoya Otis cotitza aquest dijous als 7,02 euros, amb alces del 31%.
El preu de l'oferta s'ajustarà ex dividend i quedarà als 6,93 euros a partir del 7 d'octubre. Segons dades de consens de Bloomberg, l'oferta suposaria un PER implícit 2021 de 22,6 vegades i un EV/EBITDA de 14,2 vegades. El PER mitjà dels últims 11 anys és de 23,8 vegades.
Des de Renta 4 defensen el sentit de l'OPA d'exclusió per part d'OTIS, ja que si bé ja consolidava globalment Zardoya, aquesta cotitzava a múltiples clarament per sota de la matriu i de competidors tot i tenir majors marges operatius.
L'OPA s'ha llançat sobre el 49,99% que no controla Otis de la companyia. L'operació valora a Zardoya Otis a 3.300 milions d'euros, incloent-hi la participació actual que ja hi té l'empresa.
"Zardoya Otis tenia poc deute, de manera que el múltiple implícit és al voltant de 14,8 vegades l'EBITDA, xifra que suposa un descompte important respecte a les seves homòlogues cotitzades, que se situen al voltant de 20 vegades", subratllen els analistes de Berenberg.
"Otis ja consolida Zardoya Otis en els seus comptes, de manera que l'impacte financer es limitarà a l'efecte del balanç", afegeixen.