ep el presidente de acs florentino perez y el consejero delegado marcelino fernandez verdes en la
EUROPA PRESS - Archivo

ACS va guanyar 201 milions d'euros durant el primer trimestre de 2020, la qual cosa suposa una reculada del 28,5% respecte als registres del mateix període de l'any anterior. La constructora atribueix aquesta caiguda a l'impacte de la crisi de Covid-19, que ha tingut especial rellevància en dues de les seves filials: Abertis i Clece.

ACS

  • 47,48€
  • 0,04%

El resultat brut d'explotació (ebitda) va disminuir un 8,3% interanual, fins als 9.553 milions, segons els comptes remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En canvi, els ingressos totals del grup van ascendir un 3,1%, fins als 9.553 milions, gràcies a la bona evolució de Turner al mercat nord-americà de Construcció.

En concret, Abertis i Clece van reduir la seva aportació al benefici net del grup en 40,4 i 10,3 milions, respectivament.També va afectar el resultat les diferències de 30 milions en la valoració d'instruments financers. Sense tenir en compte aquests efectes, "el benefici net es mantindria als mateixos nivells que l'any anterior", segons apunta la companyia en un comunicat.

Abertis es va veure afectada per les mesures de confinament i les restriccions de la mobilitat decretades a la majoria dels països on opera, provocant caigudes dràstiques en el trànsit des de març. Això va provocar que els ingressos de l'àrea de concessions es reduïssin un 15% interanual. L'esperança d'ACS és recuperar gradualment l'activitat a mesura que s'aixequin les restriccions.

El cas de Clece és una cosa singular. La companyia va reforçar la seva presència en centres hospitalaris i dependències públiques amb la pandèmia, però es va veure molt afectada per la paralització de les activitats de neteja i manteniment en centres escolars o d'oci, instal·lacions no essencials i en el transport aeri.

L'àrea més rellevant va ser la de Serveis Industrials, que va reportar el 60% del benefici del grup al primer trimestre de l'any, amb 120 milions. No obstant això, aquesta activitat va reduir els seus ingressos en un 5,5%, fins als 1.913 milions, a causa del retard en l'inici d'alguns projectes i la devaluació de les monedes llatinoamericanes.

En Construcció, les vendes van arribar a 7.235 milions, la qual cosa suposa un increment del 5,8%, que ajustat per les variacions dels tipus de canvi se situa en un 6%. Aquest increment es deu a l'augment del 20% de les vendes de Turner als Estats Units. A l'àrea de Concessions, com ja s'ha comentat, Abertis es va veure afectada per les mesures de confinament i els seus ingressos van caure un 15% interanual.

En el pla financer, al tancament de març presentava un endeutament net de 2.374 milions, un import equivalent a 0,79 vegades l'Ebitda. En tot cas, el grup assegura comptar amb un saldo d'efectiu de 9.054 milions que, unit als 3.328 milions de línies de crèdit disponibles, suma una posició de liquiditat de més de 12.000 milions. A més, té actius financers corrents de 1.500 milions més.

ANÀLISI TÈCNICA

Després de conèixer-se aquests resultats, les accions d'ACS cotitzen a aquesta hora amb una caiguda del 3%. José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía', explica que "es troba en plena zona de resistència, s'està girant a la baixa a les portes de la important resistència que presenta al buit baixista setmanal de mitjan març en els 24,68 euros".

"És normal que el títol tingui mal d'altura, ja que ha rebotat més d'un 100% des dels mínims de març i per tant arriba esgotat a nivells de resistència, abans suport, claus. O dit amb altres paraules, just aquest moment no és precisament l'ideal per a obrir llargs (posicions alcistes), més aviat per a intentar-lo pel costat curt (o baixista) amb 'stop' per sobre del buit baixista esmentat i en espelmes setmanals. Comprar ara seria arribar molt tard al mercat", afegeix.

Noticias relacionadas

contador