ep archivo   el presidente de acs florentino perez 20210629113804
ACS - Archivo

ACS estudia llançar una oferta de compra per la companyia italiana de mobilitat i autopistes Atlantia, segons ha informat l'empresa presidida per Florentino Pérez a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

ACS

  • 42,16€
  • 0,52%
  • -
  • -

“Podem confirmar que ACS té un acord exclusiu amb dos dels grans fons internacionals d'inversió (GIP i Brookfield) en què ACS acabaria comprant la majoria del negoci de concessions d'autopistes, sense que avui hagi pres una decisió sobre això”, han assenyalat des de la companyia.

Atlantia ja és sòcia d'ACS en Abertis, empresa espanyola concessionària d'autopistes en què la primera compta amb el 50% més una acció i la segona amb l'altre 50% menys una acció.

L'interès de Florentino Pérez i d'aquests fons va fer que les accions d'Atlantia es disparessin abans de tancar aquest dimecres, amb una pujada del 2,5%, donant a l'empresa italiana d'infraestructures un valor de mercat de 15.700 milions d'euros.

Atlantia té un valor d'empresa de més de 62.000 milions d'euros, incloent-hi el deute, segons les dades recopilades per Bloomberg, xifra que convertiria l'oferta en l'operació més gran de l'any fins ara si es completa amb una prima, per davant de la compra d'Activivision Blizzard per part de Microsoft. Segons aquesta mesura, també seria una de les operacions d'infraestructures més grans de tots els temps.

Noticias relacionadas

contador