billackman
Harvard Law Today

Bill Ackman és un dels inversors més cèlebres i reconeguts del món. Les inversions del fundador i CEO del fons de cobertura Pershing Square Capital sempre solen despertar l'interès del mercat, per la qual cosa valdria la pena fer una ullada a X, l'antiga Twitter.

Segons ha reconegut en una entrevista publicada a The Wall Street Journal, Ackman va subratllar que "absolutament" invertiria en X si arriba a un acord amb Elon Musk, propietari de la companyia. Aquestes declaracions arriben després que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) donés l'aprovació regulatòria necessària a un nou vehicle d'inversió de Pershing, Pershing Square SPARC Holdings, que invertirà en empreses privades que busquin recaptar 1.500 milions de dòlars o més per a una potencial sortida a borsa.

"Si la vostra gran empresa privada de creixement vol sortir a borsa sense els riscos i despeses d'una OPV típica, amb Pershing Square com el seu accionista àncora, si us plau truqueu-me. Prometem un ràpid sí o no", va escriure Ackman al seu compte personal d'X .

Amb tot, Ackman també va admetre que no sap si la companyia de Musk està interessada a fer un acord d'aquest tipus.

Cal recordar que, després de completar la seva adquisició a l'octubre del 2022, Musk va treure Twitter de borsa i la va convertir en una companyia privada. Alguns analistes assenyalen que sembla complicat que el díscol magnat aprovi una operació d'aquest tipus, especialment en un moment una mica complicat per a la companyia, ja que deu uns 12.500 milions de dòlars a set bancs diferents segons informa Bloomberg.

"Fer pública X l'exposaria a la transparència i la rendició de comptes en matèria financera i de governança, per la qual cosa sóc escèptic sobre això", explica Alan D. Jagolinzer, professor de comptabilitat financera a la Judge Business School de la Universitat de Cambridge.

L'antiga Twitter continua sent un focus de polèmiques a causa, en bona mesura, de l'erràtica i controvertida gestió de Musk. Les últimes setmanes, el magnat va assenyalar que es planteja cobrar una petita quota mensual a tots els usuaris per utilitzar la xarxa social, que ha estat gratuïta des de la seva creació, que se sumaria al programa Blue, que atorga la verificació als comptes a canvi d'una mensualitat. De la mateixa manera, el canvi d'imatge de la companyia hauria suposat una pèrdua important a nivell de valor de marca que alguns experts xifren en més de 20.000 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador