• Ferrandis critica que la Unió Europea hauria de ser més ràpida o eficient en la presa de decisions
  • El responsable financer de l’acerera assegura que "la joia de la corona d'Acerinox és la producció nord-americana"
miguel ferrandis acerinox

Miguel Ferrandis, director financer d'Acerinox, companyia acereria de l'IBEX, ha assegurat que "és bo que Brussel·les tingui una reacció davant els aranzels de l'administració Trump, però la competència deslleial no es produeix entre la Unió Europea i els Estats Units". En aquesta línia, Ferrandis considera que "les barreres comercials no afectaran tant a Europa com a altres jurisdiccions o subvencions encobertes" i per això, "podem ser optimistes".

El director financer d'Acerinox ha reflexionat sobre com "els jugadors globals hem d'assumir aranzels a països com el Brasil o l'Índia" i ha tret ferro a l'assumpte dels aranzels, assumint que aquests aniran destinats a països que "estan subsidiant les exportacions". Ferrandis ha participat a la taula rodona sobre comerç, inversions i negocis conjunts en un acte organitzat pel Reial Institut Elcano i la Fundació Consell Espanya - Estats Units.

D'altra banda, ha insistit que Brussel·les hauria d'accelerar els seus processos administratius relatius a les relacions comercials. Com a exemple, Ferrandis ha assenyalat que "a la UE li va costar més de deu mesos posar mesures més descafeïnades i amb aranzels simbòlics davant l'allau massiva d'exportacions des de la Xina".

"LA JOIA DE LA CORONA ÉS KENTUCKY"

En aquesta línia, el director financer de l’acereria ha tret pit de la internacionalització de la companyia i de com Acerinox ha aprofitat la "competitivitat nord-americana" per desenvolupar la seva producció als Estats Units. "Els EUA fa molt fàcil i molt eficient treballa-hi, és una cosa de la qual hem d'aprendre, l'administració hi és molt eficient", ha remarcat.

"La joia de la corona és la factoria nord-americana a Kentucy", ha explicat Ferrandis i ha afegit que "quan es parla de deslocalització se sol relacionar amb preus més barats, en el nostre cas, hem de destacar els factors de competitivitat que hi ha als EUA i no a Espanya".

Finalment, Ferrandis ha lloat la reforma fiscal impulsada per Donald Trump que ha permès a la companyia assolir "els millors resultats dels últims deu anys". Com a anècdota, el director financer d'Acerinox ha assenyalat que la reforma fiscal no només els ha beneficiat directament, sinó que, a més, ho ha fet indirectament, ja que el seu proveïdor energètic els ha ofert una rebaixa per haver-se beneficiat també de la retallada d'impostos.

Noticias relacionadas

contador