ep archivo   fachada del edificio de acerinox en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Acerinox segueix sent compra per als estrategs de Deutsche Bank. Així ho afirmen en un informe recent, en què fan una sèrie de comentaris de cara a la presentació de resultats de la companyia del segon trimestre. Creuen que hi haurà un "avenç" i que la companyia mostrarà un "petit repunt seqüencial", i per això mantenen el preu objectiu que atorguen als seus títols de 15 euros per acció.

  • 9,85€
  • -1,30%

"Esperem un petit repunt seqüencial al segon trimestre, impulsat per un sòlid exercici continu de les operacions nord-americanes (NAS)", diu Bastian Synagowitz, analista del banc alemany, que afegeix que això "hauria de compensar els vents en contra de les vagues d'entre 24 i 30 milions d'euros a Europa".

Tot i això, avisa, en aquest moment a Deutsche Bank segueixen entre un 10% i un 16% per sota del consens, atès que mantenen sense canvis el preu objectiu als 15 euros per acció.

"Acerinox segueix beneficiant-se de la seva posició número u al sector inoxidable nord-americà, que segueix mostrant una relativa disciplina de preus (tot i una forta correcció en la demanda aparent)", comenta l'expert. Per tant, assenyala, els marges nord-americans "es mantenen per sobre" dels nivells de mitjana.

I com a líder del mercat, afegeix, al banc creuen que "Acerinox segueix sent el millor posicionat per beneficiar-se'n".

Comenta que atès que NAS/HPA són actius nord-americans i especialitzats, es comparen amb un punt de referència de parells que cotitzen múltiples significativament més alts (a prop de 2 vegades on Acerinox cotitza ara).

Alhora, això implica "una dislocació significativa de la valoració, ja que creiem que entre el 80% i el 90% de l'EBITDA normalitzat (després de l'adquisició de Haynes, que s'hauria de tancar a principis del 2025) hauria de generar una prima del 50%-100% enfront dels múltiples actuals de 4,5-5,5x”.

"Atesa la quantitat de capital i valoració pagada per Haynes, creiem que això ha de ser abordat per la gerència, que podria considerar una escissió o una nova cotització als EUA", indica Synagowitz.

Conclou afirmant que Acerinox està "recolzada per una sòlida generació de FCF subjacent (un rendiment mitjà d'aproximadament 9% anual en el nostre cas base previ a l'acord) i un sòlid historial de dividends (la qual cosa implica un rendiment del 6%, mai retallat als seus 30 anys d'història)", per la qual cosa a Deutsche Bank mantenen la seva recomanació de comprar.

Noticias relacionadas

contador