ep planta de acerinox
ACERINOX - Archivo
9,88€
  • 0,04€
  • 0,36%

Acerinox va obtenir un benefici net de 113 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'any, xifra un 49% inferior als 221 milions d'euros del mateix període de l'any passat, segons ha informat aquest dilluns el grup, que ha atribuït la caiguda del benefici a la menor demanda i als baixos preus.

"La baixada de l'activitat industrial, unida a l'excés de producció a Àsia, principalment a la Xina i Indonèsia, estan exercint una gran pressió sobre els preus a tots els mercats", ha explicat Acerinox.

El volum de negoci del grup siderúrgic va arribar als 3.661 milions d'euros fins a setembre, amb un retrocés del 5% respecte al mateix període de 2018.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) d'Acerinox es va situar en 290 milions d'euros durant els nou primers mesos de l'exercici, un 31% inferior al del mateix període de l'any anterior, mentre que el resultat net d'explotació (EBIT) va baixar un 46%, fins als 159 milions d'euros.

El deute financer del grup s'ha situat al tancament de setembre als 582 milions d'euros, un 13% inferior a l'existent un any abans.

De cara als propers mesos, Acerinox preveu que els mercats mantinguin un comportament similar al que es produeix durant l'exercici, "sense que es percebin, de moment, senyals de recuperació".

En aquest context, la companyia estima que els seus resultats del quart trimestre estaran en línia amb els de trimestres precedents, sustentats pel negoci als Estats Units. No obstant això, Acerinox precisa que podrien veure afectats pel resultat final de les negociacions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) a la fàbrica del Camp de Gibraltar.

Noticias relacionadas

contador