• Els EUA vol imposar un aranzel del 24% sobre les importacions d'acer
  • Les mesures aconsellades pretenen augmentar la producció nord-americana
ep bernardo velazquez
ACERINOX

Acerinox s'ha convertit en un dels principals beneficiats de la 'guerra de l'acer' entre els Estats Units i la Xina. El valor va rebotar aquest dilluns un 5,5% i aquest dimarts ha tornat a estar entre els guanys més alts dels components de l'IBEX 35, amb una revaloració del 2,90%, fins als 12,05 euros.

  • 9,62€
  • -0,10%

El grup siderúrgic compta amb una gran presència als EUA, i el mercat descompta que les restriccions als productes xinesos que té previst imposar l'Administració Trump beneficiarà el seu negoci.

Des de Bankinter, reiteren el consell de 'compra' sobre el valor, amb una valoració de 14,60 euros per acció, en destacar que Acerinox compta amb la seva filial NAS als EUA, que és "líder al mercat nord-americà i representa al voltant del 45% dels ingressos totals de la companyia".

El Ministeri de Comerç de la Xina va advertir aquest dissabte que prendrà les mesures necessàries per protegir-se si la decisió final dels EUA d'imposar fortes restriccions a les importacions d'acer i alumini de la Xina i altres països afecta els seus interessos.

El Departament de Comerç nord-americà va instar aquest divendres l'Administració sota el mandat de Donald Trump a imposar un aranzel d'almenys un 24% sobre les importacions d'acer a qualsevol país del món o, si no, una quota del 53% sobre la compra d'aquest material des dels Estats Units en dotze països, incloent-hi la Xina i el Brasil.

Les mesures aconsellades pretenen augmentar la producció nacional d'acer des del seu actual 73% de capacitat fins a aproximadament una taxa d'operació del 80%, considerada el nivell mínim per garantir la viabilitat del sector a llarg termini.

Així mateix, es va revisar l'impacte de les importacions d'alumini forjat i sense forjar, per a les quals es demana un aranzel d'almenys el 7,7% sobre les importacions de tots els països exportadors. També es va suggerir un aranzel del 23,5% per a l'alumini procedent de la Xina, Hong Kong, Rússia, Veneçuela i Vietnam.

"La decisió definitiva haurà de prendre Trump el proper 11 d'abril i pensem que optarà per una via una mica més suavitzada, ja que la implementació de la proposta pot comportar interrupcions en la producció i pujades sobtades dels preus així com un conflicte comercial", assenyala Bankinter.

Noticias relacionadas

contador