ep sede de acciona 20230331083303
Eduardo Parra - Europa Press

La Junta General d'Accionistes d'Acciona, celebrada aquest dijous, ha aprovat el repartiment d'un dividend brut de 4,85 euros per acció, que l'empresa abonarà el proper 4 de juliol, ha informat la companyia mitjançant un comunicat.

  • 107,10€
  • 1,42%

Els accionistes de la companyia també van aprovar, entre altres assumptes, els comptes anuals del 2023 i l'informe de sostenibilitat de l'exercici.

El president i CEO de l'empresa, José Manuel Entrecanales, ha destacat a la cita que "el model d'Acciona, especialitzat en energies no emissores, però també en xarxes, en infraestructures regeneratives, en aigua nova, en transport de baixes emissions o en entorns urbans adaptats a la nova realitat social i econòmica, és més necessari que mai”.

"A l'Acciona d'avui es pot veure molt de l'excel·lència tècnica, de l'esperit innovador, de la creativitat o del rigor dels nostres predecessors, que van asseure les bases del que avui és la nostra companyia. Quan el 2004 ens vam fer càrrec del projecte empresarial familiar, vam intentar aprofundir en els valors que havíem rebut actualitzant-los al que considerem el repte més gran i, simultàniament, una de les oportunitats empresarials més grans del nostre temps: la sostenibilitat", ha afegit.

En aquest sentit, ha recordat que la facturació d'Acciona va créixer un 320% des del 2004, mentre que les emissions de la companyia s'han reduït un 83% durant el mateix període. "Es tracta de la demostració pràctica de la hipòtesi bàsica que inspira la nostra estratègia com a empresa, és perfectament possible desacoblar creixement econòmic de creixement d'emissions", ha valorat.

ÈXITS EMPRESARIALS

Durant el seu discurs davant la Junta General, Entrecanales ha identificat les grans fites de l'exercici 2023, que al seu parer són "el rècord històric en contractació i la cartera d'infraestructures, el rècord en nous megawatts instal·lats (1,7GW) i un canvi radical en la tendència economicofinancera de Nordex".

El president d'Acciona ha recalcat que "a Infraestructures des del punt de vist humà, va ser un any trist per la mort de Luis Castilla, que va liderar la divisió fins a marcar el seu any rècord en cartera (34.000 milions), en contractació (9.400 milions) i en vendes (7.000 milions), amb un lleuger augment de marges operatius i, en general, un bon exercici de les tres principals línies estratègiques de l'àrea: Construcció, Aigua i Concessions”.

A Energia, ha destacat haver aconseguit 13,5GW de capacitat renovable instal·lada globalment, "consolidant mercats clau com Austràlia i els EUA i obrint-ne de nous com a República Dominicana o Perú i reprenent la inversió en països com Canadà, Índia o Croàcia". Durant el seu discurs ha reconegut que el 2023 hi va haver "alta volatilitat de preus d'energia i limitacions rellevants d'evacuació per falta de xarxa, tendències que es mantenen el 2024, tot i que amb una perspectiva millor de preus futurs des de fa unes setmanes".

Noticias relacionadas

contador