ep archivo   el presidente de acciona jose manuel entrecanales durantela junta general ordinaria de
A. Pérez Meca - Europa Press - Archivo

Bankinter ha baixat la recomanació d'Acciona fins a neutral des de comprar i el preu objectiu fins als 170 euros des dels 218,50 euros després de retallar les estimacions de la companyia "a causa de la combinació d'una capacitat instal·lada menor del que inicialment s'estimava i un entorn menys favorable de preus de l'electricitat".

  • 113,40€
  • 2,81%

El banc creu que l'objectiu d'Acciona d'arribar a 20GW de capacitat per al 2025 és "difícil d'aconseguir en vista dels retards en el desenvolupament de projectes i les traves burocràtiques en alguns països". En la seva opinió, arribarà a aquest objectiu de 20GW amb uns 12 o 18 mesos de retard sobre el pla inicial, és a dir, per a finals del 2026 o mitjans del 2027.

A més, destaca que els preus de l'electricitat estan en una tendència clarament a la baixa com a conseqüència de la moderació de la crisi energètica i la desacceleració econòmica. "Per donar una idea d'aquesta retallada a la filial de renovables, l'EBITDA estimat per al 2025 és ara un 12% inferior. Acciona Energía representa aproximadament un 70% de l'EBITDA i del valor del grup", precisa.

Amb tot, Bankinter ha dut a terme aquesta retallada de valoració esmentada més amunt. "Tot i que per valoració ens segueix semblant atractiva l'acció a aquests nivells (+23% de potencial), en canviem la recomanació. Pensem que la revisió a la baixa de les guies per part de l'equip gestor i un entorn menys favorable dels preus de l'energia resten atractiu a l'acció i podria perdre impuls durant un temps", conclou el banc.

Noticias relacionadas

contador