ep archivo   una de las obras de acciona
ACCIONA - Archivo

Acciona s'ha adjudicat un nou contracte a Austràlia per dur a terme el disseny i construcció d'un nou túnel de 6,5 quilòmetres de longitud, que connectarà el centre de Sydney amb el nord de la ciutat, per un import de 4.240 milions de dòlars australians (2.765 milions d'euros). Està previst que comenci a construir-se a finals del 2023 i es prolongarà durant uns 5 anys.

  • 119,50€
  • 0,84%

Una altra companyia espanyola, ACS, a través de la seva filial Cimic, també és present en aquest projecte, després d'adjudicar-se el gener passat l'execució d'un primer tram d'aquest túnel per uns 222 milions d'euros.

El disseny del projecte per a aquesta tercera cruïlla del port de Sydney és el resultat de la col·laboració de la indústria i el govern de Nova Gal·les del Sud per aconseguir una solució innovadora.

Acciona va explorar un disseny alternatiu utilitzant la perforació de túnels sota el terra del port amb una tuneladora, evitant així la necessitat de dragar. En col·laboració amb les autoritats de Nova Gal·les del Sud, l'entitat va avançar en el disseny d'aquesta proposta i va desenvolupar una solució “que ofereix un impacte reduït en el medi ambient i minimitza les molèsties per als usuaris dels ports recreatius i comercials”, al mateix temps que protegeix la biodiversitat marina", ha informat en una nota de premsa.

Bede Noonan, CEO del negoci d'Infraestructures d'Acciona a Austràlia i Nova Zelanda, ha declarat que és un honor per Acciona ser adjudicatària d'un projecte tan emblemàtic que serà reconegut per la seva importància en enginyeria i disseny a escala mundial, i sobretot pel impacte positiu que tindrà a la comunitat i el medi ambient.

"Estic molt orgullós de l'equip d'Acciona per ser audaç i presentar una solució creativa centrada en l'impacte comunitari i mediambiental que té un projecte d'aquesta envergadura. Ens agradaria reconèixer el treball realitzat per les autoritats de Nova Gal·les del Sud i agrair-los el suport i la confiança durant el desenvolupament d'aquesta solució alternativa. Estem desitjant treballar amb totes les parts als propers anys per dur a terme amb èxit aquest projecte de categoria mundial”, ha declarat Noonan.

La ministra de Carreteres Metropolitanes de Nova Gal·les del Sud, Natalie Ward, per la seva banda, ha afirmat: "Sabem que la nostra població està creixent i així ens assegurem que les nostres infraestructures segueixin el ritme, donant suport a una economia forta i un futur millor per a tots els habitants de Nova Gal·les del Sud, no només per als que utilitzen aquest túnel”.

El túnel de Western Harbour se sumarà a altres obres d'Acciona a Austràlia, com l'Òpera de Sydney, el pont Anzac i els túnels d'enllaç WestConnex M4-M5, i altres infraestructures emblemàtiques de la cartera internacional de la companyia, que inclou el projecte Follo Line a Noruega i el pont de Cebú a les Filipines.

"Amb una rica història australiana i l'experiència d'una companyia global, Acciona té el coneixement i l'experiència per realitzar projectes que es distingeixen per la innovació, la sostenibilitat mediambiental i el propòsit social. El nostre objectiu és liderar la transició cap a una economia baixa en carboni a través de l'excel·lència tècnica en tots els nostres projectes, incloent-hi el túnel de Western Harbour”, ha conclòs Noonan.

Noticias relacionadas

contador