ep archivo   acciona energia 20230428183704
ACCIONA - Archivo

Acciona Energía ha signat un acord de compravenda d'energia (PPA) amb Vidrala per al subministrament d'energia renovable que cobrirà entre el 20% i el 25% de les necessitats elèctriques de la companyia durant els propers 10 anys.

  • 19,63€
  • 2,65%
  • 101,20€
  • -4,18%

El contracte entrarà en vigor el gener del 2025 i permetrà a Vidrala proveir-se d'electricitat neta per a les seves operacions en diverses plantes de fabricació a Llodio (Àlaba), Caudete (Albacete), Castellar del Vallès (Barcelona) i Marinha Grande (Portugal). Tota l'energia serà d'origen 100% renovable procedent de parcs eòlics d'Acciona Energía.

Aquest és el primer PPA que Vidrala integra a la seva estratègia de descarbonització per reduir emissions i, gràcies a això, evitarà l'emissió de 150.000 tones de CO2 a l'atmosfera durant la durada del contracte. Juntament amb els projectes d'autoconsum i les Garanties d'Origen (GOs), els PPA conformen els plans de la companyia per a la descarbonització del 100% del consum elèctric per a l'any 2030.

"Aquest acord marca una fita significativa en el nostre compromís per reduir la nostra empremta ambiental i promoure la sostenibilitat a la nostra cadena de valor. En associar-nos amb Acciona Energia, reafirmem el nostre compromís amb la descarbonització i assentem les bases per a un creixement sostenible", ha destacat Galo Álvarez, director de Sostenibilitat i Estratègia de Vidrala.

Aquest contracte, per al qual Vidrala ha comptat amb l'assessorament d'Advanced Energy Consulting (AEC), se suma a l'acord de subministrament que les companyies tenen des del 2018 a Portugal, on Acciona Energía subministra electricitat renovable a les plantes Gallo Vidro i SB Vidros que Vidrala opera a la localitat de Marinha Gran.

Noticias relacionadas

contador