ep archivo   planta de almacenamiento en baterias de acciona energia
ACCIONA ENERGÍA - Archivo

La companyia d'inversió Renta 4 creu que hi ha motius per recuperar l'optimisme amb Acciona Energía i que les seves accions estan infravalorades (la cotització actual és un 20% inferior a la valoració de sortida a borsa el 2021). Així, fixa el seu nou preu objectiu als 27,21 euros (des dels 28,75 euros anteriors) i eleva la seva recomanació a sobreponderar des de mantenir. Remarca que és la primera vegada que atorga aquesta recomanació a la companyia des que va iniciar la seva cobertura.

  • 19,00€
  • -0,47%

Des dels màxims històrics assolits el 2022 (42,50 euros), en un context de crisi energètica europea, la cotització d'Acciona Energía acumula una reculada superior al 50% (enfront del +32% de l'IBEX durant el mateix període). Eduardo Imedio, analista de Renta 4, explica que la caiguda dels preus de l'electricitat, l'augment dels tipus d'interès, i l'incompliment d'objectius (20 GW de capacitat instal·lada el 2025 davant 16,5 GW estimat per Renta 4 ) són alguns dels factors que expliquen aquest comportament.

Aquest expert afegeix que una nova estratègia de l'empresa basada en la flexibilitat i la rotació d'actius els ha portat a revisar les seves estimacions per al 2024-2028. Diu que la decisió d'abandonar l'objectiu de 20 GW de capacitat instal·lada marca un canvi significatiu al rumb estratègic.

"Hem revisat les estimacions adaptant-nos a la nova estratègia, situant-se a nivells en línia respecte a l'última orientació, que espera un creixement de l'EBITDA a una TACC de dígit mitjà-alt per al 2024-2028 abans de plusvàlues". Renta 4 preveu un creixement TACC del +8,5%.

CATALITZADORS A L'HORITZÓ

L'expert de Renta 4 afegeix que es comencen a dibuixar diversos catalitzadors a l'horitzó i afirma que l'esperat gir en la política de tipus del Banc Central Europeu canviarà la dinàmica del mercat de penalitzar companyies més intensives a capital.

"El pessimisme que domina el sector, generat pels baixos preus de l'electricitat a curt termini i que ignora la recuperació dels preus dels futurs, sol ser sinònim d'oportunitats de compra a llarg termini", conclou.

Noticias relacionadas

contador