ep archivo   el moves iii aumenta las ayudas hasta 7000 euros para la compra de un coche electrico
GOBIERNO DE ARAGÓN - Archivo

Ikea i Acciona Energía han anunciat aquest dimecres un acord per impulsar la mobilitat sostenible mitjançant el desplegament de 567 places de recàrrega per a cotxes elèctrics a 16 centres de la companyia sueca, incloent-hi les oficines centrals de Sant Sebastià dels Reis i el centre logístic de Valls, a Tarragona.

  • 21,10€
  • 1,44%

L'objectiu és que 475 d'aquests punts de recàrrega estiguin operatius a finals del 2023, i que la resta s'instal·lin de manera progressiva fins al 2026. A més, la majoria seran públics i estaran a disposició de qualsevol usuari que acudeixi als establiments d'Ikea, mentre que un 30% se'n reservaran per a l'ús de proveïdors i la flota de la companyia.

D'altra banda, cadascuna de les ubicacions comptarà amb un punt de recàrrega bidireccional amb tecnologia Vehicle to Grid (V2G), un sistema que permet la comunicació bidireccional entre el vehicle i el sistema elèctric, cosa que facilita que la bateria pugui emmagatzemar energia de la xarxa per alimentar la tracció dels vehicles, i per injectar-la en sistemes d'autoconsum o tornar-la a la xarxa, i el vehicle es converteix en subministrador d'electricitat.

La instal·lació anirà a càrrec d'Acciona Energía, que també s'haurà d'encarregar de la seva operació, manteniment i servei al client a través de la unitat de negoci Acciona Recàrrega.

A més, l'electricitat subministrada per Acciona comptarà amb certificat d'origen 100% renovable la traçabilitat del qual es realitzarà a través de Greenchain, la plataforma d'Acciona Energia basada en tecnologia de la cadena de blocs que permet fer el seguiment de l'origen renovable de l'energia produïda en temps real.

Finalment, Ikea ha volgut destacar el seu "compromís de generar un impacte positiu en les persones i el planeta i accelera el desplegament d'una xarxa de punts de recàrrega que abasti tots els centres". Per això, Acciona es converteix en soci estratègic després d'entrar en el negoci de la càrrega de vehicles elèctrics a finals de 2021 amb el desenvolupament, operació i manteniment de punts públics tant a les principals rutes interurbanes com a l'àmbit urbà.

Noticias relacionadas

contador