ep torre iberdrola 20220719111403
IBERDROLA

El boom que està vivint l'energia solar no ha passat desapercebut per a Citi. El banc dirigit per Jane Fraser ha assenyalat les energètiques espanyoles Acciona Energía i Iberdrola com a dues de les seves principals seleccions per aprofitar aquest creixement a nivell mundial.

  • 20,26€
  • -1,27%
  • 13,57€
  • -0,88%

Segons l'últim informe de la companyia novaiorquesa, Citi espera que les instal·lacions mundials d'energia solar augmentin un 23,5% fins als 210 GW a finals del 2022, un creixement impulsat fonamentalment pels Estats Units i l'Índia. Així mateix, estimen que el creixement interanual el 2023 permeti assolir els 260GW d'energia solar, un repunt que possibilitaria la inversió xinesa en aquest sector.

Alhora, el banc nord-americà calcula que la rendibilitat dels nous projectes augmentarà a partir del quart trimestre del 2022 “gràcies a uns preus dels mòduls solars probablement més econòmics enmig d'una àmplia oferta de polisilici després de les noves incorporacions de capacitat de producció”. Aquest component és utilitzat tant a la indústria electrònica com per construir les plaques d'energia solar fotovoltaica.

Per a Citi, les polítiques governamentals també afavoriran el desenvolupament de l'energia solar al món. Entre elles, la companyia novaiorquesa destaca la Xina, que necessitarà “més inversió en energies renovables per sostenir el creixement del PIB”, o Europa, que augmentarà la seva producció renovable per substituir el gas rus. Pel que fa als Estats Units, Citi apunta que hi haurà més instal·lacions recolzades per l'augment de l'oferta d'equips xinesos i la millora de la rendibilitat dels projectes per l'augment dels preus.

Amb Acciona Energía i Iberdrola, Citi també recomana apostar per la nord-americana AES, la xinesa LONGi i la índia NTPC.

Noticias relacionadas

contador