acciona energia molino
Alberto Sánchez
21,24€
  • -0,36€
  • -1,67%

Els analistes de Bankinter han iniciat la cobertura d'Acciona Energia amb un consell de compra i un preu objectiu de 31 euros per títol, xifra que implica un potencial alcista del 8% sobre el tancament d'aquest dijous, quan va debutar en borsa amb una pujada del 7%, fins als 28,69 euros per acció, després de fixar el seu preu de sortida als 26,73 euros, a la part baixa de la franja establerta fins als 29,76 euros.

"La rebaixa en el valor d'Acciona Energia ha permès una positiva sortida a borsa del grup de renovables. Quan es va posar en marxa l'operació al febrer/març d'aquest any, s'estudiava un valor per Acciona Energia de fins a 12.000 milions d'euros, i finalment va sortir a cotitzar ahir a 8.800 milions", destaquen aquests experts.

"El menor valor assignat ara als actius menys madurs de les carteres i la intenció del Govern de posar límit sobre retribució que reben les hidràuliques i eòliques anteriors a 2005, han propiciat una revisió a la baixa de les valoracions del grup", afegeixen.

Aquests experts assenyalen que Acciona Energia té importants plans de creixement a mitjà/llarg termini, ja que l'objectiu és arribar a una capacitat instal·lada de 20GW el 2025 des del 10,7GW el 2020. Pel 2030, l'objectiu és superar els 30GW.

"Com a operador pur de renovables, buscarà maximitzar el seu potencial de creixement, amb un balanç sense restriccions i amb accés a un cost de capital més eficient", remarquen.

La seva valoració d'Acciona Energia de 10.180 milions d'euros implica un preu objectiu de 31 euros per acció, xifra que atorgaria un múltiple EV (valor d'empresa)/EBITDA per 2021 de 12,5 vegades, "que ens sembla raonable", indiquen.

"El compliment del pla de creixement i la resolució de les incerteses reguladores podran permetre majors revaloracions de l'acció a mitjà termini. En un escenari optimista, podria arribar a un valor a l'entorn d'11.100 milions, equivalents a 34,00 euros per acció", conclouen.

Noticias relacionadas

contador