ep archivo   obras de otro hospital construido por acciona en chile
ACCIONA - Archivo

El Ministeri d'Obres Públiques de Xile en col·laboració amb el Ministeri de Salut ha adjudicat a Acciona el disseny, construcció i explotació durant quinze anys de l'Hospital de la Serena, a la regió de Coquimbo (Xile).

  • 125,60€
  • 0,64%

El nou hospital beneficiarà una població de més de 700.000 persones, pertanyents a les localitats de La Serena, La Higuera, Vicuña i Paihuano. Serà un dels complexos hospitalaris més grans de la zona, dins de la xarxa assistencial d'hospitals públics xilena i comptarà amb una inversió de 258 milions de dòlars.

Segons ha informat l'empresa en una nota de premsa oficial, l'hospital s'enclavarà en un recinte de 121.000 m2 de superfície i disposarà de 668 llits. D'aquestes, 146 n'estaran destinades per a pacients crítics, 332 seran medicoquirúrgiques, 90 ginecobstètriques, 48 ​​pediàtriques, 18 neonatològiques i 34 per a psiquiatria d'adult. Se sumaran 15 pavellons, 85 boxes de consultes mèdiques, dentals i no mèdiques, sis sales d'atenció integral del part i un servei d'urgència.

Acciona posseeix experiència internacional en la construcció i gestió hospitalària, ja que ha portat a terme la construcció d'exemples tan destacats com l'Hospital Infanta Sofía (Madrid) o l'Hospital Álvaro Cunqueiro (Vigo), tots dos a Espanya; l'Hospital del Nen (Panamà); l'Hospital Royal Jubilee (Canadà); l'Hospital Marga-Marga, Hospital Psiquiàtric Philippe Pinel i Hospital Ezequiel González Cortés, aquests tres darrers a Xile.

contador