Abertis ha venut el 29,9% de Cellnex als Benetton per 1.489 milions d'euros. La transacció acordada s'ha materialitzat avui a un preu de 21,5 euros per cada acció de Cellnex.
- 30,61€
- 0,36%
Abertis ha comunicat la venda a través d'un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Les accions de Cellnex pugen un 0,7% fins als 22,34 euros.
La transacció és una de les operacions col·laterals de l'acord que ACS i Atlantia, controlada precisament pels Benetton, van aconseguir el març per deixar de banda la 'batalla' d'opes per Abertis i prendre junts aquesta companyia. En virtut del pacte, Atlantia va aconseguir una opció de compra sobre Cellnex que va acceptar per, immediatament després, pactar la seva cessió als Benetton. La concessionària ha traspassat els 69.270.000 d'accions a la societat italiana Connect, filial del hòlding Edizione propietat de la família Benetton.
Tanmateix, la companyia transalpina i el seu accionista van manifestar la seva disposició a fer-se només amb un 29,9% de Cellnex i no tota la participació del 34% que Abertis tenia en aquesta filial per tal de sortejar l'obligació de llançar una OPA sobre el 100% de l'empresa d'antenes que, segons la llei, suposaria fer-se amb més d'un 30%.
D'aquesta manera, Abertis va procedir fa unes setmanes a vendre el 4,1% restant de Cellnex a través d'una col·locació accelerada entre inversors institucionals.
De la seva banda, el president de Cellnex, Tobias Martínez, en ocasió de la recent junta general d'accionistes de la companyia, va manifestar que a la companyia estan "tranquils i contents" amb l'entrada dels Benetton al seu capital, per considerar-lo un inversor "molt adequat" per a una empresa d'aquest perfil. "Ara toca fer un camí junts", ha remarcat.
La compravenda del 29,29% Cellnex s'ha realitzat a raó de 21,50 euros per acció, el preu més alt de la banda que es va fixar en el dret de compra que es va donar a Atlantia, segons ha indicat Abertis a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
FORTA PRESÈNCIA A ITÀLIA
Cellnex és la filial a la qual Abertis va segregar el negoci d'antenes de telefonia mòbil que no considerava estratègic i va treure a borsa el 2015.
Es dona la circumstància que, a l'actualitat, aquesta companyia compta amb un destacat negoci a Itàlia, un dels sis mercats europeus en què està present amb una cartera total de 27.000 antenes.
En concret, la ja exfilial d'Abertis és, segons les seves dades, principal operador independent d'infraestructures de telecomunicacions sense fils a Itàlia. Compte al país amb 8.000 emplaçaments a través de Galata i Towerco, "una de les xarxes més denses i capil·lars que cobreixen tot el territori italià".
PENDENTS DEL TANCAMENT DE L'OPA
Abertis materialitza la sortida de Cellnex mentre ACS i Atlantia estan pendents de completar la presa del 100% del capital de l'empresa d'autopistes i excloure-la de cotització en borsa.
En aquell moment, els dos socis i Hochtief, filial alemanya de la constructora espanyola, conformaran l'empresa conjunta a través de la qual ostentaran la titularitat i gestionaran Abertis.
A més, Atlantia procedirà a comprar a ACS un 24,2% de Hochtief, una altra de les operacions col·laterals de la presa conjunta d'Abertis. No obstant això, queda encara pendent una altra d'elles, la venda per part d'aquest grup de l'operador de satèl·lits, Hispasat.