- Segons informa El Economista, aquesta no seria l'única opció de contraopa per la concessionària
Abertis escala un 2,3% fins als 16,6 euros per acció i lidera les pujades de l'IBEX 35 aquest dimecres. Segons informa El Economista, JP Morgan Infrastructure està estudiant l'opció d'una contraopa per la concessionària espanyola junts amb Globalvia per forjar un consorci amb presència espanyola.
- 18,36€
- 0,00%
L'objectiu d'aquesta operació seria superar l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) que va llançar la italiana Atlantia per Abertis. La proposta llançada al maig es va situar als 16.341.000 d'euros, a raó de 16,5 euros l'acció. Un preu que està per sota del preu de cotització actual de la companyia després de la pujada d'aquest dimecres del 2,3%. Segons apunta aquesta informació, l'operació està encara en un procés inicial i no s'ha baixat als detalls, però la concessionària espanyola ha rebut la proposta amb interès.
Una possibilitat que contemplen els analistes de Bankinter. "La valoració d'Abertis al voltant de 16.000 milions d'euros ens sembla baixa per la qual cosa fa més probable aquest tipus de contraofertes". "El considerem un escenari positiu per a Abertis i per als seus accionistes. Amb una contraopa, i per tant amb una elevació del preu de l'operació, l'accionista d'Abertis podria obtenir un benefici més gran. La pressió en preu de l'acció s'hauria de cotitzar avui i hauríem de veure pujades del valor", indicaven des de l'entitat al seu informe diari de preobertura.
Des de Renta 4 es mostren més prudents amb aquesta possibilitat tot i que consideren la notícia "positiva per al valor en cas de confirmar-se". "Hi ha molt interès en quedar-se amb Abertis pels grans fons d'infraestructures per la qual cosa no descartem que pugui haver-hi altres ofertes, però la millora ja estaria més limitada. Reiterem mantenir de moment", indiquen els analistes.
NO SERIA L'ÚNICA POSSIBILITAT DE CONTRAOPA
D'altra banda, segons apunta El Economista, JP Morgan no seria l'única entitat interessada en una possible contraopa, ja que altres empreses anglosaxones s'han acostat per aquest motiu a Globalvia, la segona concessionària més gran del mercat espanyol i que pot ser clau per intervenir amb l'Estat en aquesta operació. En l'oferta que contempla el mitjà econòmic, s'estudia que el gruix de l'import de l'operació ho assumeixi el fons nord-americà, tot i que no s'està parlant de percentatges ni de repartiments accionarials.
JPMorgan Infrastructure, un fons vinculat a aquest banc encara que sota d’una àrea totalment diferent, buscaria una aliança amb Globalvia. Aquesta concessionària va néixer el 2007 fruit de la unió dels interessos al sector de les infraestructures dels grups FCC i Bankia. Des de març de 2016, els fons de pensions OPTrust (Canadà), PGGM (Països Baixos) i USS (Regne Unit) són els propietaris del 100% de les accions de la companyia.
Globalvia engloba un total de 19 autopistes i 8 ferrocarrils. La companyia que dirigeix Javier Pérez Fortea té presència a Espanya, EUA, Irlanda, Portugal, Andorra, Mèxic, Costa Rica i Xile. Als seus últims resultats presentats el 2015, la companyia va ingressar 290 milions d'euros i va registrar un resultat brut d'explotació de 177 milions.
LA CNMV VA ADMETRE LA OPA D'ATLANTIA A TRÀMIT
La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha admès a tràmit aquest dilluns l'autorització de l'Oferta Pública d'Adquisició (OPA) d'Atlantia sobre Abertis Infraestructures. El supervisor va assenyalar en un fet rellevant que s'entén que el fullet i els altres documents presentats, després de les últimes modificacions registrades i l'esmena del 30 de juny, s'ajusten al que disposa l'article esmentat.
L'admissió a tràmit de la referida sol·licitud "no suposa cap pronunciament sobre la resolució relativa a l'autorització de l'oferta o qualsevol dels seus termes i condicions", que s'ha de produir d'acord amb els terminis i altres requisits que preveu l'article 21 de la esmentada norma.