cbabengoa4 short
0,02€
  • 0,00€
  • 0,00%

Abengoa va tancar el 2018, el primer any complet després del seu salvament financer, amb pèrdues de 1.498 milions d'euros. La companyia afirma que es deu principalment a l'efecte d'incloure el deute financer, tot i que assegura que l'efecte serà revertit en finalitzar la reestructuració financera i el deute tornarà a registrar-se valor raonable.

Segons ha publicat Abengoa aquest dimarts, l'endeutament financer brut puja a 5.656 milions d'euros, incloent-hi 929 milions que corresponen a deute de societats classificades com a mantingudes per a la venda, i 320 milions de finançament de projectes. Dels 4.407 milions restants de deute financer corporatiu brut, 200 milions estan registrats a llarg termini i 4.207 milions a curt termini, en aplicació del que estableix la normativa comptable, a causa de la morositat tècnica incorreguda en haver signat l'acord amb els creditors financers.

Destaca que continua fent un esforç important per a la reducció de despeses generals de forma socialment responsable

Quant a l'EBITDA, durant el 2018 va registrar una "important millora" respecte a l'exercici anterior. Es va situar als 188 milions d'euros. Explica que aquest increment s'explica principalment per major rendibilitat en certs projectes, la reducció de despeses generals i menor ajustos per despeses d'assessors relacionats amb el procés de reestructuració financera, que el 2018 van sumar 28 milions d'euros en comparació amb els 52 milions d'euros el 2017.

Per la seva banda, les vendes van arribar als 1.303 milions, de manera que van ser menors que el 2017 a causa de la finalització d'alguns projectes, així com del retard en l'inici de projectes contractats al final de 2017 i principis de 2018.

Abengoa ha destacat que continua fent un esforç important per a la reducció de despeses generals de forma socialment responsable. L'any 2018 aquestes despeses es van situar als 77 milions d'euros, una millora significativa respecte als 125 milions de l'any anterior. A més, assegura que segueix complint de forma satisfactòria els seus compromisos de desinversions en desprendre del total de la seva participació en Atlantica Yield, després de la venda finalitzada el novembre 2018.

Durant l'exercici 2018, Abengoa ha arribat a una contractació de 1.507 milions d'euros, amb adjudicació de nous projectes als Emirats Àrabs Units, Aràbia Saudita, Xile, Espanya, Regne Unit, Mèxic i Perú, entre d'altres. Tenint en compte aquestes adjudicacions, la cartera d'enginyeria i construcció ascendeix aproximadament als 1.775 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador