ep abengoaadjudicaconstruccionuna desaladoraemiratos arabes unidos
EUROPA PRESS - Archivo
18,05€
  • 0,00€
  • 0,00%

Abengoa ha obtingut de mà del seu client ACWA Power el certificat de recepció de la planta dessaladora Rabigh 3, juntament amb els seus socis del consorci, SepcoIII (Power China) i Sidem (Veolia). Ubicada a la ciutat de Rabigh (Aràbia Saudita), es tracta de la major planta de dessalació per osmosi inversa en operació comercial al món.

D'aquesta manera, Rabigh 3 ja proveeix aigua a la xarxa a plena capacitat. El gran treball realitzat per l'equip de construcció d'aquesta planta, que ha fet front a circumstàncies adverses com les provocades per la pandèmia de la COVID-19, ha permès assolir aquest gran èxit.

La dessaladora de Rabigh 3 garanteix el subministrament d'aigua potable de més de tres milions de persones a les ciutats de Makkah, Al-Mokarramah, Jeddah i Mastorah. Es tracta d'una important referència en el sector de la dessalació a nivell mundial, no només per la seva mida, sinó també per ser exemple d'eficiència, innovació i sostenibilitat en el disseny i la construcció, cosa que li permet reduir el consum d'energia i incrementar la disponibilitat de la planta.

Fins ara, a Rabigh 3 s'han superat els sis milions d'hores de treball sense accidents amb baixa, assolint els nivells més alts als estàndards de prevenció de riscos laborals i complint els objectius en matèria de seguretat i salut establerts.

El contracte per a l'enginyeria, subministrament i construcció (EPC) d'aquest projecte va ser adjudicat el 2018 al consorci format per Abengoa, SepcoIII (Power China) i Sidem (Veolia). Quan el projecte ha acabat, l'aigua dessalada és subministrada a la companyia estatal Saudi Water Partnership Company (SWPC).

Abengoa, líder al mercat internacional de dessalació, compta actualment amb cinc plantes en construcció i una capacitat total instal·lada de 2,4 milions de m3/dia, repartida en més de 30 dessaladores a 13 països, que s'ampliarà fins als 4,3 milions quan es completi el portfolio en execució.

Noticias relacionadas

contador