Abanca formalitzarà aquest dilluns, en la reunió de la junta general de socis de Nova Pescanova, la presa de control de la pesquera, després d'haver-se fet amb el 80,46% de les accions, en virtut d'un acord amb Banc Sabadell i CaixaBank. L'entitat financera gallega ha incrementat, en els últims anys, la seva participació en Nova Pescanova de manera progressiva, i ha passat de tenir el 5,465% de les accions al 40,66% que tenia abans de l'acord amb CaixaBank i Sabadell.
- 0,35€
- -0,28%
Noticia relacionada
Abanca compra el 40% de Nueva Pescanova a Sabadell y Caixabank y alcanza el 80%Després de fer-se públic aquest acord, que li atorga el 80,46% de la propietat, Abanca va avançar que la seva intenció és reforçar l'estructura financera de la companyia i millorar pràctiques de govern corporatiu així com de gestió, per a "enfortir el seu posicionament competitiu i potenciar el seu creixement".
A més, ha incidit en què retindrà "una participació important" en l'accionariat per a "avançar en la cerca d'un soci industrial, que permeti construir un projecte de valor a llarg termini des de Galícia". Entre els objectius marcats per l'entitat financera està el de "retornar els òrgans de decisió de la companyia a Galícia" i reforçar el seu suport a la complexa mar-indústria de la comunitat gallega.
RENOVACIÓ DEL CONSELL
Segons figura en l'ordre del dia, en la junta de socis del dilluns, que se celebrarà a les 12.00 hores en les instal·lacions de Chapela-Redondela (Pontevedra), es fixarà el nombre de membres del consell d'administració (actualment són 12, però és previsible que es redueixin), i es renovarà aquest òrgan "per caducitat".
S'iniciarà, d'aquesta manera, una nova etapa en la multinacional pesquera gallega, que ha passat per diverses vicissituds des que, en 2013, va iniciar una particular 'travessia pel desert' després de sol·licitar el preconcurs de creditors i revelar-se el seu elevat deute.
En 2015, i amb l'anterior cúpula processada per falsejar els comptes i portar a l'empresa a la fallida, el grup va iniciar un nou camí, amb un altre nom (Nova Pescanova) i altres amos (un grup d'entitats financeres), amb un equip presidit per Jacobo González-Robatto i dirigit per un nou conseller delegat, Ignacio González Hernández.
Abanca prendrà el timó de Nova Pescanova després d'un any, el 2019, en el qual hi ha hagut un increment de vendes que, no obstant això, no ha estat acompanyat pels resultats. El grup pesquer encara no ha presentat els comptes de 2019, encara que les seves xifres han quedat reflectides en l'informe anual de la pròpia Abanca, que apuntava unes pèrdues d'almenys 32,2 milions d'euros.