ep archivo   detalle del logotipo de la fachada de la sede de telefonica a 6 de marzo de 2023 en
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

A Bank of America (BofA) li agraden els comptes que han presentat les 'telecos' europees i es mostren constructius amb el sector, especialment després d'haver donat a conèixer unes xifres que comprenen millors fluxos de caixa i més perspectives a mitjà termini. En la seva anàlisi, els estrategs de la companyia posen el focus sobre Telefónica i el seu 'Capital Markets Day'.

  • 4,21€
  • -0,43%

"Va confirmar les expectatives d'alleujar la intensitat de capital a mesura que madura la construcció de les xarxes de fibra i es desmantellen les de coure i apunta a una nova despesa de capital/vendes nacionals de referència de la indústria del 10% després del desmantellament total del coure el 2024. Això es compara amb el 18% actual del sector com una indicació d'un possible alleugeriment futur de la despesa de capital/creixement del flux d'efectiu", indiquen a l'entitat.

A més, de Telefónica, que és compra per a BofA amb un preu objectiu de 4,3 euros per acció, remarquen que els riscos a l'alça per a la seva valoració són "tendències de preus millors del que s'esperava a Espanya i una millor entrega de sinergies a Alemanya i Brasil després de les fusions. Les pressions macroeconòmiques als mercats emergents són volàtils i podrien ser una font de guanys. Mentrestant, qualsevol acció addicional per reparar el balanç de Telefónica podria generar beneficis".

Per contra, entre els riscos a la baixa per al preu objectiu destaquen l'augment de les pressions competitives a Espanya, un posicionament més feble a Alemanya a mesura que els operadors avancen cap a ofertes convergents, el deteriorament d'acompliment al Brasil enfront de la volatilitat macroeconòmica i sinergies d'acords menors de les esperades.

Del conjunt del sector, a BofA destaquen que els preus de l'energia continuen normalitzant-se com un vent de cua creixent de cara al 2024 i que els augments de preus estan recolzant els ingressos per serveis, “tot i que la rotació suggereix que s'està generant certa tensió en la despesa dels consumidors”, aclareixen.

Així mateix, emfatitzen que les 'telecos' europees han informat d'uns resultats "millors" al tercer trimestre amb ingressos del sector/EBITDA per davant de +0,5% i +1,1%, respectivament, i amb un creixement sostingut dels ingressos per serveis de gairebé el 2%.

"El Capex va caure un 1,7% i l'OpFCF, un 3,6%. En conjunt, vam ajustar l'EBITDA de l'any fiscal al 24+0,8%, la despesa de capital, al -0,6% i l'OpFCF, al +2%", afegeixen a BofA.

Per tot això, segueixen mantenint el consell de comprar Telefónica, "per les seves perspectives de creixement de flux d'efectiu/requalificació", Deutsche Telekom, "per creixement i rendibilitat d'efectiu superiors", Orange, "amb una consolidació addicional a l'alça", Freenet, "gràcies a l'augment de TV/creixement del FCF" i Tele2, "a causa de la visibilitat millorada del FCF. A més, es mostren prudents amb Swisscom, Elisa i Telia; mentre que de Vodafone exposen que "continua evolucionant positivament a través de la reestructuració".

contador