ep el presidente del pp alberto nunez feijoo 20230626163104
David Zorrakino - Europa Press

El president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha concedit aquest dimarts una entrevista al programa Espejo Público en què ha continuat amb els seus últims dies de campanya electoral abans dels propers comicis del 23 de juliol. El president del PP ha insistit en assumptes com les pensions, sobre les quals sempre ha defensat que el PP les va revalorar cada any amb l'IPC. En aquest sentit, el líder del principal partit de l'oposició ha reconegut "inexactituds" en les seves declaracions, ja que el PSOE "no les va congelar mai", però hi va haver anys "en què no es van actualitzar amb l'IPC".

En aquest aspecte, Feijóo ha defensat que, en cas de caure en alguna mentida, "és fruit de la inexactitud i jo la rectifico". És el cas de l'afirmació en què col·locava la comunitat gallega com la que menys havia incrementat el seu deute públic, ha afirmat que "es pot discutir si s'hi fica les comunitats forals, Euskadi i Navarra".

D'altra banda, Feijóo s'ha mostrat confiat de cara a les properes eleccions generals, per a les quals ha demanat "concentrar el vot en el PP" per aconseguir "majoria absoluta del centre dreta" i evitar una repetició de comicis que podria "tornar-nos al Sanchisme".

A més, ha afirmat que "PSOE i Vox tenen alguns interessos coincidents", i ha assenyalat que "la violència masclista existeix", cosa en què està d'acord "el 85% de la població".

En aquest sentit, ha indicat que el seu primer compromís com a president "serà dir quina és la situació del sistema i portar una previsió de l'increment de pensionistes", i després ha proposat rebaixar l'IRPF a les rendes inferiors a 40.000 euros i l'IVA a la carn, el peix i les conserves, a la qual cosa s'uniria la reducció fiscal a les perruqueries.

A més, ha defensat una quota 0 per als autònoms i buscar una política fiscal que fomenti la incorporació de les dones i els joves al mercat laboral, ja que “l'ocupació és determinant”.

El candidat ha destacat la seva "experiència per ser president" després de catorze anys gestionant Galícia, la qual considera més gran que la de Sánchez, que "no havia gestionat un euro públic" abans de ser president. Tot i això, ha assenyalat que "mai s'està prou preparat" per a aquest lloc, "especialment a Espanya", però la seva "experiència vital diu que puc tenir una certa possibilitat de fer-ho bé".

Pel que fa a les enquestes del CIS, Feijóo ha denunciat que el seu director "menteix a propòsit i gestiona 14 milions de diners públics. Es frega la malversació, n'estic convençut". No en va, ha afirmat que farà "una auditoria" per "tornar-li el prestigi perquè el Sanchisme l'ha convertit en la banalització de les institucions".

A més, ha tractat la polèmica del vot per correu, sobre la qual ha afirmat que no té "cap sospita de Correus, només tinc la confirmació que és un equip molt mediocre i no es va fer una bona planificació per evitar l'embolic". Així, ha denunciat que quedin "400.000 persones sense votar perquè tenen la documentació a les oficines".

Finalment, ha asseverat que intentarà renegociar les condicions del pacte sobre la construcció de peatges per al 2024 que es va fer amb Brussel·les, ja que aquest "perjudica la perifèria, els productes de la perifèria i això comporta una discriminació", i ha assenyalat que "és el Govern que ha ofert aquesta mesura" i no Brussel·les la que l'ha imposada.

Noticias relacionadas

contador