imagen-sede-central-banco-espana 0
Banco de España

Els resultats electorals a Espanya han deixat un escenari poc concloent de cara a la formació del proper govern del país. Cap partit ha aconseguit una àmplia majoria i ara s'obre un escenari de pactes que pot donar lloc a una reedició de l'Executiu de coalició.

Tot i aquest context, el deute públic espanyol es mou en línia amb el mercat i no ha mostrat cap reacció als comicis d'aquest diumenge 23 de juliol.

En aquest sentit, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys puja 1,7 punts bàsics, fins al 3,417%, mentres que la del Bund alemany a 10 anys guanya 1,8 punts bàsics, fins al 2,443%.

"En termes de possible reacció del mercat, la inestabilitat política no és cap novetat a Espanya", ha afirmat en una nota d'anàlisi Fabio Balboni, economista sènior d'HSBC Global Research.

Segons l'estrateg, el fet que l'economia vagi bé ajuda, encara que comencen a aparèixer alguns signes d'alentiment al mercat laboral.

Aquesta reacció ja l'havien descomptat els analistes de Barclays, que van assenyalar que no veien "riscos especialment notables per als bons espanyols" a partir dels comicis.

Així mateix, des de l'entitat britànica també destacaven que, un cop hi hagi nou govern a Espanya, el marge per a la discontinuïtat de polítiques hostils al mercat "sembla força limitat".

Tot i això, per a Franco Macchiavelli, responsable de l'anàlisi d'Admirals Espanya, "els bons podrien apuntar increments durant els propers dies a causa d'una incertesa, però si l'escenari continua així, el mercat seguiria cotitzant la incertesa reflectida divendres".

El canvi de lideratge encara és possible a Espanya, segons Dario Messi, Fixed Income Analyst de Julius Baer, i una atenció més gran a la disciplina fiscal "podrien donar suport encara més a l'actual impuls d'estrenyiment dels diferencials del deute sobirà, que ara probablement experimenti una pausa enmig de la incertesa política desencadenada per les eleccions".

Amb tot, mantenen la seva opinió positiva sobre el deute públic espanyol i la qualificació de sobreponderar la perifèria de la zona de l'euro en general, malgrat els reptes futurs.

Noticias relacionadas

contador