ep el portavoz del pnv en el congreso aitor esteban en una rueda de prensa en sabin etxea de bilbao
PNV

El PNB ha ratificat aquest matí la seva negativa a negociar la investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, després de les apel·lacions dels populars que reconsiderin la seva postura. Tot plegat es produeix després que Vox anunciés la seva renúncia a una possible entrada en un Executiu presidit pel líder popular.

Així ho ha confirmat el partit nacionalista a les seves xarxes socials. Segons assegura la formació, l'Euzkadi Buru Batzar, la directiva del PNB "va fixar la seva posició amb meridiana claredat", al·ludint al rebuig de negociar la possible investidura de Núñez Feijóo.

El 24 de juliol passat l'executiva del PNB va afirmar que el seu president, Andoni Ortuzar, va traslladar Núñez Feijóo després de les eleccions del 23-J "la negativa d'EAJ-PNB a iniciar converses de cara a facilitar la seva investidura com a president del govern espanyol".

"Davant l'intent d'alguns actors polítics i mediàtics, tant a Euskadi com a Espanya, de construir una realitat alternativa, estimem oportú i convenient refrescar-ne la memòria", asseguren des de la formació. Aquest missatge es produeix després de les diverses declaracions del líder del PP perquè el PNB s'avingui a negociar.

contador