la secretaire americaine au tresor janet yellen lors d un forum a washington etats unis

La secretària del Tresor dels Estats Units, Janet Yellen, va dir, en una entrevista a CNBC, que no descarta cap mesura, incloent-hi possibles aranzels, sobre les exportacions d'energia verda de la Xina.

"No descartaria res en aquest moment. Necessitem mantenir totes les opcions sobre la taula. Volem treballar amb els xinesos per veure si podem trobar-hi una solució", va comentar en ser preguntada sobre la possibilitat que Washington imposi aranzels si la Xina no ajusta el seu enfocament sobre els incentius industrials.

"No estic pensant tant en restriccions a les exportacions com en alguns canvis en la seva política macroeconòmica, i una reducció en la quantitat d'especialment subsidis del govern local a les empreses", va dir Yellen.

La Secretària del Tresor va emfatitzar la necessitat de crear un camp de joc equitatiu a l'espai de la tecnologia verda.

"Simplement volem assegurar-nos que no se'ns exclogui del negoci i que les nostres empreses i treballadors tinguin oportunitats en aquestes indústries que seran importants en el nostre futur", va afegir.

Yellen es troba actualment a Pequín i té previst sortir de la Xina aquest dimarts. Va arribar a Guangzhou dijous de la setmana passada per reunir-se amb funcionaris xinesos mentre continuen les tenses relacions econòmiques entre els dos països.

Els Estats Units han expressat cada cop més preocupacions sobre un excés de productes d'energia neta subsidiats per la Xina, com l'energia solar, els vehicles elèctrics i les bateries d'ion-liti, que pot exportar als mercats internacionals a preus amb descompte, cosa que la Casa Blanca diu que perjudica la competitivitat de les empreses nacionals.

Noticias relacionadas

contador