la secretaire americaine au tresor janet yellen s exprime lors d une conference de presse a washington

La secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen, ha assenyalat que els tipus d'interès més alts poden persistir, i alhora ha insistit que l'economia del país es troba "en un bon lloc".

"És possible que persisteixin els tipus d'interès més alts, encara que això no és clar", ha dit durant una entrevista concedida a Sky News.

"La nostra situació fiscal no és de cap manera insoluble. Hem d'estar-hi atents", ha afegit.

En aquest sentit, Yellen ha indicat que l'interès del deute nord-americà, que representa el 98% de la producció econòmica, "continua sent manejable" i que els EUA poden "absolutament" donar-se el luxe de proporcionar nova ajuda a Israel mentre lluita contra els militants de Hamàs i alhora continuar oferint una assistència significativa a Ucraïna.

"Els nord-americans certament poden donar-se el luxe de recolzar Israel i les seves necessitats militars. I també podem i hem de recolzar Ucraïna en la lluita contra Rússia", ha matisat.

Respecte a la situació del conflicte a l'Orient Mitjà, i quan Israel es prepara per dur a terme una ofensiva terretre, la secretària del Tresor ha afirmat que encara és aviat per conèixer les repercussions econòmiques de la guerra i si portaran l'economia global a una recessió.

"Estem analitzant les implicacions econòmiques de les hostilitats. Crec que és massa aviat per especular sobre si hi haurà conseqüències significatives o no. Crec que depèn de manera important de si les hostilitats s'estenen més enllà d'Israel i Gaza, i aquest és certament un resultat" que ens agradaria evitar”, ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador