janet yellen s exprimant durant une conference 20240524113901

L'economia dels Estats Units continua sent sòlida i va camí d'un "aterratge suau". Així ho ha assegurat la secretària del Tresor nord-americà, Janet Yellen.

"Estem veient menys frenesí en termes de contractacions i vacants d'ocupació, però no estem veient acomiadaments significatius". "Estic atenta al risc de caiguda a l'ocupació, però el que crec que estem veient, i espero que seguim veient, és una economia bona i sòlida", ha dit durant la seva intervenció al Texas Tribune Festival a Austin.

Després d'una sèrie d'informes laborals febles que van inquietar els inversors, Yellen ha reconegut que el creixement de l'ocupació s'ha desaccelerat en comparació amb el frenesí de contractacions als EUA després de la pandèmia de la covid-19.

Tot i això, la secretària del Tresor considera que l'economia està "profundament en una recuperació" i "bàsicament operant a plena ocupació".

"No veig llums vermelles parpellejant", ha destacat Yellen. "Realment ha estat sorprenent poder reduir la inflació de manera tan significativa com ho hem fet. Això és el que la majoria de la gent anomenaria un aterratge suau", ha afirmat.

Noticias relacionadas

contador