photo de la secretaire au tresor janet yellen

La Secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, veu cada vegada més petit el risc que els Estats Units caiguin en recessió, i suggereix que un alentiment de la despesa dels consumidors pot ser el preu que cal pagar per acabar la campanya de contenció de la inflació.

Sobre la possibilitat d'una recessió, Yellen ha afirmat en una entrevista concedida aquest dijous a Bloomberg News que "les meves probabilitats d'això, en tot cas, han baixat - perquè mira la resistència del mercat laboral, i la inflació està baixant".

"No diré que no és un risc, perquè la Fed està endurint la seva política", va afegir, en al·lusió a les 10 pujades de tipus d'interès de la Reserva Federal des del març del 2022, amb potencialment més per venir.

La valoració de Yellen es produeix després que les dades d'ocupació del maig batessin les previsions, mentre que la construcció d'habitatges i les vendes al detall del mes passat també es van mostrar sorprenentment resistents.

"El sorprenent i inesperat avenç de les dades d'habitatges als Estats Units és benvingut pel bé de la salut econòmica, però un mercat immobiliari fort, juntament amb un mercat laboral immillorable, fan presagiar que la Reserva Federal seguirà pujant els tipus", afirma Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Powell ha confirmat que hi podria haver dues pujades més de tipus als EUA abans d'una pausa en la compareixença semestral d'aquesta setmana davant del Congrés.

Noticias relacionadas

contador