aeropuerto ep portada
EP

La informàtica no és infal·lible. La caiguda del sistema que permet fer el check-in en els vols ha paralitzat l'operativa de diverses aerolínies a nivell mundial i ha generat llargues cues i retards als aeroports. British Airways, Qatar Airways, Lufhtansa, Air France, Qantas i KLM s'han vist afectats per aquesta fallada.

Els problemes han afectat el registre dels passatgers en certes aerolínies d'aeroports com Heathrow i Gatwick (Londres), Charles de Gaulle (París), Ronald Reagan (Washington), Munic, Singapur o Sydney. No hi ha aeroports espanyols afectats. El programari que ha comptat amb aquest error és Altea, d'Amadeus. Des de la companyia s'ha reconegut l'error i afirmen que ja tenen els seus equips tècnics treballant en la solució.

Un portaveu de l'aeroport de Gatwick ha informat al 'Daily Mail' que algunes de les seves companyies aèries van comunicar els errors en la facturació, però els sistemes només van estar caiguts dos minuts. "Ells estan utilitzant el programari Amadeus Altea i hi ha diverses companyies aèries que utilitzen el mateix programari per al check-in i és el que els està afectant. No poden facturar els passatgers", va explicar.

Noticias relacionadas

contador